Do kalendáře extraligového hokeje vstoupila reprezentační přestávka. Závěrečný kolotoč základní části rozehrají chemici ve středu 15. února v Hradci Králové, o dva dny později se vrátí na domácí led, aby odehráli další Vlasatý zápas. Již 5. ročník tohoto charitativního hokejového utkání připadl na souboj s brněnskou Kometou.

Tentokrát budeme pomáhat šestnáctileté Barborce z Brna, která se lečí s onkologickými problémy a přišla kvůli chemoterapii o své vlásky. Barča si přeje novou paruku z lidských vlasů, kterou pro ni chceme zakoupit. Konto našeho srdce HC VERVA Litvínov, Nadace Orlen Unipetrol a HC Kometa Brno pomohou spolku Nové háro v pátek 17. února 2023 na Zimním stadionu Ivana Hlinky. Přijďte pomoci i Vy. Přispět můžete do pokladniček u vchodů na stadion, pomocí QR kódu na transparentní účet spolku Nové háro nebo darujte své alespoň 30 centimetrů dlouhé nebarvené vlasy na výrobu paruky. U vchodů na stadion budou dobrovolníci s kasičkami. Přijedou i kadeřnice ze salonu Marta Moravcová z Teplic, které zdarma ostříhají všechny dárce vlasů. Zájemci o darování vlasů se mohou hlásit na emailu weber@hcvl.cz s uvedením telefonního kontaktu.

Hráči Vervy vyjedou na rozbruslení s parukami pod helmou a podpoří mladou slečnu Barborku. Pro tento zápas jsme nachystali i speciální dresy, které následně půjdou do sportovní aukce a výtěžek poputuje na transparentní účet Konta našeho srdce HC VERVA Litvínov. Dražit budete moci i charitativní dres kapitána HC KOMETA Brno Martina Zaťoviče, který na rozbruslení nastoupí ve stejné grafice v barvách Komety s příslušností k tomuto Vlasatému zápasu. Podpory z tábora našich soupeřů si velmi vážíme a děkujeme, že se rozhodli okamžitě společně s námi pomoci nemocné Barborce.

Každý Vlasatý zápas má už tradičně svého patrona. Naposledy jím byl herec Martin Hofmann, kterého teď nahradí jeho kolega Marek Taclík. Zápas i celý projekt dále podpořili zpěvačka Olga Lounová a zpěvák a muzikálový herec Josef Vojtek.

Ve Vervashopu budete moci zakoupit na podporu spolku Nové háro i vlasaté andělíčky z dílny Lucie Bílé. Spolek Nové háro pomáhá mladým onkologickým pacientům z celé republiky s novými parukami, aby prošli svou náročnou léčbu důstojně.

Před utkáním proběhne pro zástupce médií také tisková konference. Účastníky budou generální ředitel klubu Pavel Hynek, předsedkyně spolku Nové háro Lucie Staňková, ředitelka Nadace Orlen Unipetrol Lucie Pražáková a herec a patron zápasu Marek Taclík. Tisková konference začne v press centru úderem 16. hodiny.

Samotný zápas startuje v tradičních 17:30. Přijďte včas podpořit tento hezký projekt a samozřejmě fandit chemikům!