Hlavní trenér chemiků Karel Mlejnek už zítra na startu letní přípravy přivítá v kabině novou tvář. Tou je devětadvacetiletý útočník Petr Koblasa, který přichází z karlovarské Energie. Hráč, který by se mohl pyšnit titulem Krušnohorec. Na úpatí severozápadního pohoří Čech totiž působí nepřetržitě od juniorských let, když v roce 2010 přestoupil do Karlových Varů z Českých Budějovic. V průběhu let hrál také za Sokolov, Kadaň a Chomutov.

"Příchodem Petra získáváme již velmi zkušeného a pravidelně bodujícího křídelníka. Očekáváme od něj, že minimálně naváže na svou vyrovnanou výkonnost posledních sezón," říká k příchodu šéf žlutočerné lavičky. "O Petra Koblasu jsme měli zájem už před dvěma roky. Tehdy se rozhodl ještě pro Vary. Teď jsem rád, že jsme ho podepsali k nám do Litvínova," uvedl ve včerejším velkém rozhovoru na webových stránkách klubu generální ředitel Pavel Hynek.

Zkušenému útočníkovi chybí půldruhé desítky startů do uzavření 600 zápasů v české nejvyšší soutěži. V dresu Litvínova rozehraje třetí stovku kanadských bodů, protože přichází s rovnou dvoustovkou za 107 gólů a 93 asistencí. V poslední sezóně nechyběl ani v jednom utkání Karlových Varů. Během základní části a předkola play off zaznamenal v 56 zápasech 18 branek a 11 gólových přihrávek. S dresem Energie se rozloučil hattrickem do sítě Olomouce ve druhém utkání vyřazovacích bojů, ze kterých Západočeši vypadli poměrem 1:3 na zápasy.

Na litvínovskou štaci se těší sám Petr Koblasa: "Těším se, že zažiju atmosféru jako domácí. Když jsme tu hráli derby s Energií nebo Chomutovem, bylo to vždycky velmi vyhrocené a nehrálo se mi příjemně. Teď se konečně můžu těšit, že fanoušci budou na mé straně."

Žlutočerný dres naopak opouští několik hráčů. Některé z odchodů již byly avizované či očekávané. V Litvínově nebudou pokračovat Patrik Zdráhal a Šimon Stránský, kteří využili klauzule umožňující jim odchod do zahraničí. Opce klub neuplatnil u Petra Straky, Jiřího Fronka a Daniela Koláře. Po skončení smlouvy nebudou pokračovat ani Ralfs Freibergs, Josh Wesley a Giorgio Estephan. "Giorgiovi skončila smlouva a trenéři mi oznámili, že s ním dále nepočítají. Já jsem s nimi ve shodě. Čekali jsme letos od jeho výkonů víc. V první sezóně patřil k lídrům, ta letošní už nebyla taková. Také jemu musíme poděkovat, zanechal tady stopu. Brali jsme ho jako kluka z ECHL, kde byl v top desítce bodování, byl to pro něj první krok do Evropy," řekl třeba k posledně jmenovanému generální ředitel v rozhovoru, který si můžete celý přečíst ZDE.

Poděkovat bychom samozřejmě chtěli všem jmenovaným, kteří v našem klubu již nebudou pokračovat. Děkujeme za výkony ve žlutočerném dresu a do další kariéry jim přejeme jen to nejlepší. Přejeme jim, ať se jim daří také v soukromí a osobních životech. Děkujeme!