Spolupráce mezi dvěma hokejovými kluby z Ústeckého kraje se za poslední roky stala již tradicí. Litvínov do Litoměřic v posledních letech poslal na zkušenou řadu mladých a talentovaných hráčů. Vstupenku do extraligy si svými výkony vybojovali například Martin Havelka, Lukáš Stehlík, Josef Jícha, Filip Helt nebo Lukáš Válek, který je aktuálně jedním z lídrů kališníků. V letošní sezóně na soupisce Litoměřic figuruje hned pětice hráčů, kteří prošli litvínovskou mládeží. Očekávat lze také zapojení reprezentantů Ondřeje Baláže, Jiřího Hávy či Lukáše Stehlíka, kteří jsou v širším kádru reprezentace U20, která právě využívá litoměřický klub pro rozvoj hráčů. Z reprezentace U19 dostanou šanci zabojovat o místo hráči jako David Skuhrovec, Jan Vopat nebo Marek Slavík. 

Díky spolupráci mohou Litoměřicím pomoci i další hráči z kádru chemiků, kteří se nevejdou do sestavy A-týmu či se potřebují rozehrát po zranění a mohou svými zkušenostmi Litoměřicím pomoci. "Pro nás je spolupráce velmi důležitá, protože hráči, kteří přecházejí z juniorů mohou díky tomu udělat takový mezikrok v Chance lize a hrát mužský hokej. Seznámí se s mužstvem, kvalitně tam trénují, takže pro nás je to velmi dobrý partner. V rozvoji hráče je důležité, aby měli na ledě prostor a pokud ho u nás nemají, tak je jedině dobře, že ho v Litoměřicích dostanou. Stále tak budou v dospělém hokeji, stále dělají kroky dopředu, které potřebujeme, aby se adaptovali na mužský hokej," říká hlavní trenér Vervy Vladimír Országh.

V minulosti litvínovská Verva těžila i ze spolupráce formou střídavých startů zkušených hráčů, kdy do Litvínova dorazili vypomoci například hráči jako Peter Jánský, Aleš Pavlas, Markus Korkiakoski či Jan Kloz. "Litoměřice jsou pro nás partnerským klubem. Máme nastavenou dlouhodobou spolupráci, která je smysluplná pro obě strany. Projekt Dukla se každoročně zlepšuje, zázemím, tréninkovými možnostmi, realizačním týmem a celkovým servisem, je to ideální pro rozvoj mladých hráčů a získávání zkušeností se seniorským hokejem," hodnotí generální ředitel klubu Pavel Hynek.