Slabší chvilka Vervy

Litvínov se po vydařené sérii zápasů propadl do situace, kdy má v zádech tři porážky. Od uplynutí Vánočních svátků to Vervě neklape. Vše začala domácí porážka s kladenskými Rytíři, pokračovalo to prohrou na ledě karlovarské Energie a ani poslední utkání loňského roku s královéhradeckým Mountfieldem výhru nepřineslo. Černožlutí ale za porážku v prodloužení brali alespoň bod. Bodů má tak Cheza po 33 odehraných utkáních 40 a díky lepšímu rozdílu ve skóre poskočila na 10. příčku před Mladou Boleslav.

Útok drží stále slušné statistiky. S 91 vstřelenými brankami se litvínovští hokejisté řadí mezi čtyři nejlépe atakující celky v lize. V obranných řadách je to však o poznání horší. Obdržených branek čítají 98, což je aktuálně třetí nejhorší počin.

Nejproduktivnějším hráčem černožlutých je Šimon Stránský (7+20), který se díky asistenci v minulém kole vrátil mezi nejlepších 10 bodujících hráčů ligy.

Trápící se Kometa

Brněnský hokejový celek zažívá nezáviděníhodné trable. Slabé výkony, které shodou okolností postihly Kometu 20.11. utkáním s Litvínovem, stály Martina Pešouta trenérský post. V této funkci jej nahradil Patrik Martinec, který tak po vyhazovu z pražské Sparty přijal novou výzvu na lavičce brněnského rivala. Premiérové utkání Brňané pod novým koučem víceméně zvládli, porazili doma Kladno po prodloužení 3:2. Ale že by dostalo mužstvo nový impuls tvrdit nelze. Dokládá to příchod další posily do trenérského štábu, kterou je Jaroslav Modrý. Ten se tak po vyhazovu z Českých Budějovic postavil vedle svého bývalého kolegy za záda modrobílých.

Brněnským fanouškům dochází s výsledky trpělivost. Kometa je nejhorším týmem za posledních 15 kol. Během tohoto období ukořistila jen devět bodů a zvítězila pouze jednou za tři body, když 18.11. porazila ve své Winning Group Aréně Plzeň 3:1. Celkem má za 32 odehraných duelů 41 bodů. Se 78 vstřelenými brankami jsou pátý nejméně skórující a s 97 inkasovanými brankami čtvrtý nejhůře bránící celek ligy.

Nejproduktivnějším hráčem Brna je Petr Holík (7+26), jemuž patří druhá nejlepší příčka v kanadském bodování napříč ligou.


Poslední vzájemná utkání

7.10. Kometa Brno - Litvínov 5:4

20.11. Litvínov – Kometa 5:1

Soupisky z posledního kola

HC Kometa Brno: Furch (Kavan) – Kundrátek (A), Ščotka, Holland, Kučeřík, Gulaši (A), Hrbas, Němec – Horký, Holík, Flek – Kollár, Zaťovič (C), Koblížek – Strömberg, Kratochvíl, Dufek – Malý, Süss

HC Verva Litvínov: Godla (Zajíček) – D. Zeman, Zile, Šalda, Freibergs, Jaks, Demel (A), Wesley – Zdráhal (A), Sukeľ (C), Š. Stránský – Abdul, Estephan, Kudrna – Hlava, Gut, Straka – Zygmunt, Jurčík, Havelka