HC Verva Litvínov

Chemici se aktuálně výsledkově velmi trápí. Málokterý fanoušek by čekal, že úspěšný výjezd na druhý konec republiky, v podobě ohromujícího vítězství 1:8 na ledě Olomouce a následném otočení zápasu ve Vítkovicích na konečných 2:3 po samostatných nájezdech, odstartuje černou sérii utkání. V posledních pěti utkáních získal Litvínov tři body se skóre 5:15. Hůře jsou na tom za stejně dlouhé období pouze Mladá Boleslav a Plzeň.

Lze konstatovat, že za trápením stojí slabá úspěšnost střelby. Pomineme-li již zmíněné utkání v Olomouci, nedokázali hokejisté z Podkrušnohoří vsítit alespoň tři branky během 60 minut hry už devět utkání v řadě. Naposledy se tak stalo 8. 1. při zároveň poslední domácí výhře s plným počtem bodů proti Mladé Boleslavi (4:3). Náskok na České Budějovice a Kladno, které i nadále drží Verva pod sebou, se však tenčí. Rytíři ztrácí body dva a Motor pouze bod. Boj o 12. příčku, jež jako poslední zajišťuje předkolo play off, se tak stává stále tužším a vyrovnanějším. „Nikdo nechce být poslední nebo předposlední. Každý hrajeme hokej, abychom vyhrávali. Abychom se vždy dostali co nejdál. Mluvím za všechny v kabině, že chceme do play off.“, okomentoval situaci na chvostu tabulky během reprezentační přestávky kapitán Matúš Sukeľ.

Nejlépe bodujícími hráči Vervy jsou Giorgio Estephan (12+21) a Šimon Stránský (7+26). Kanadský forvard se díky vyššímu počtu vstřelených branek nachází mezi ligovými kanonýry na děleném 16. místě, kdežto druhému jmenovanému náleží 19. příčka. Nejlepším střelcem je Andrej Kudrna s 20 vstřelenými brankami.

Všechna dosavadní vzájemná utkání v této sezoně vyhrál vždy domácí celek. Nejprve zvítězili brněnští výsledkem 5:4. Druhé utkání bylo v režii Litvínova, který si zajistil zisk třech bodů výsledkem 5:1. Zatím poslední utkání ovládla Kometa, kdy 3. 1. porazila Vervu 3:1.

HC Kometa Brno

V kabině Komety je nálada o poznání veselejší. Brňané ovládli pět z posledních šesti odehraných utkání. Jízdu Brna zatím odnesly nejen celky ze spodních řad, tedy Č. Budějovice a Kladno, ale také silní soupeři jako jsou Liberec a Třinec. Naposledy zvítězili jihomoravští nad Plzní v domácí Winning Group Areně poměrem 3:0. „My jsme nesmírně rádi za tři body. Šanci vyhrát nám dal vynikajícím výkonem Dominik Furch, ale chtěl bych pochválit všechny hráče za to, že hráli zodpovědně do obrany a nenechali se strhnout nějakým bezhlavým útočením.“, pochválil mančaft hlavní kouč Patrik Martinec. Momentálně se mohou modrobílí pyšnit i nejlepší obranou. Během uplynulých 46 kol sice obdrželi 135 branek, ale v posledních pěti utkáních udrželi třikrát nulu a z vlastní sítě lovili kotouč pouze dvakrát.

Situace ohledně postavení v tabulce je pro Brno radostná však poměrně čerstvě. V polovině ledna na tom byli Brňané podobně jako Verva. Těžké časy prožívali v období mezi 20.11. a 22.1., kdy odehráli 22 utkání a z 66 možných bodů získali jen 12. Od vítězného utkání proti jihočeskému Motoru se však situace, zdá se, naprosto mění. Kometa nechce být odpadlíkem a odmítá strach o účast v play off. Momentálně má 62 uhraných bodů a nachází se na deváté příčce, což vypadá pro postup do nadstavby s dalšími 11 týmy velmi nadějně.

Nejlépe bodujícím hráčem Komety je Petr Holík (11+30), kterému mezi všemi hráči TELH patří pátá pozice. Nejlepším střelcem je Luboš Horký s 18 vstřelenými brankami. Momentálně zastává mezi brankáři pozici jedničky Dominik Furch se statistikami 35 odchytaných utkání, úspěšnost 92,17 % a 2,38 obdržených branek na zápas. Připsal si také pět čistých kont.

Sestavy z minulého kola

HC Verva Litvínov: M. Tomek (Zajíček) – Zile, D. Zeman, Strejček, Jaks, Demel (A), Freibergs – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt – Fronk.

Trenér: Karel Mlejnek

HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka – Ondráček, Holík, Horký – Zaťovič (C), Zbořil, Šalé – Flek, Kollár, Pospíšil – Vincour (A), Strömberg, Koblížek – Okál.

Trenér: Patrik Martinec

Vlasatý zápas

Páteční utkání se také ponese v charitativním duchu. Půjde již o 5. ročník "Vlasatého zápasu", které nese označení podle spolku Nové háro, které pomáhá onkologicky nemocným dětem důstojněji projít náročnou léčbou tím, že jim vyrábí paruky z pravých vlasů. Letos budeme společně s Nadací ORLEN Unipetrol a naším soupeřem HC Kometa Brno pomáhat 16leté Barunce. Přispět můžete do kasiček u vchodů na zimní stadion nebo pomocí QR platby, kterou najdete spolu s dalšími informacemi zde v článku.

Těšit se můžete na již tradiční rozbruslení s příčesky a také na speciální dresy, ve kterých odehrajeme celý zápas a které následně půjdou do aukce na pomoc Novému háru. Děkujeme, že pomáháte s námi!