Jindro, třetí vítězství pod novým trenérským vedením. Jak byste zhodnotil výhru?

Byl to zajímavý zápas a myslím si, že jsme si vítězství zasloužili. Ke konci jsme si utkání naprosto zbytečně zdramatizovali. Jinak jsme si body zasloužili víc, jsme rádi, že jsme navlékli třetí korálek za sebou.

Jste rád, že se vám podařilo prolomit střeleckou nemohoucnost?

Samozřejmě jsem rád, lhal bych, kdybych řekl, že ne. Čekaní bylo hodně dlouhé, takovou krizi jsem ještě nezažil. Moc jsem se ale neradoval. Mám úctu k Motoru, sice jsem tam byl jen rok, ale něco jsem tam zažil a za druhé jsem se s mým letošním štěstím bál, že bude třeba volat videorozhodčí a gól mi neuznají (smích), tak jsem se raději moc neradoval.

První gól v sezoně. Jak jste prožíval to čekání?

Prožíval jsem to těžce, protože jak jsem už říkal, takovou krizi jsem ještě nikdy nezažil. Věřím, že jsem se odrazil k lepším zítřkům. Zejména týmově se nám začíná dařit, a to nejdůležitější.

V čem nejvíc podle vás pomohla výměna trenéra?

Myslím si, že i za trenéra Vladimíra Růžičky to bylo pouze o tom, že jsme to potřebovali zlomit. S novým trenérem přišly nové věci, každý má to svoje. Zatím nám to velmi dobře funguje a musíme v tom nadále pokračovat.

Vyhovuje vám styl Karla Mlejnka víc?

Může to být tím, že mi to vyhovuje víc. Snažil jsem se zapracovat sám se sebou. U sportovců je to zejména v hlavě, takže se snažím na tom pracovat. Cítím se lépe.

Jak pracujete na své hlavě?

Není to tak, že bych chodil víc do kadeřnictví (smích). Pracuji s mentálním koučem Jirkou Vykoukalem, kterého mám moc rád a hodně mi pomáhá. Takto se na tom tedy snažím pracovat.

Měl s vámi hodně práce, když to bylo vaše nejdelší čekání na gól?

Určitě měl o to víc práce. Termíny jsme si domlouvali pravidelně, protože mi říkal, že to je akutní a docela to hoří, takže naše hovory byly časté. Snažím se na tom pracovat a věřím, že těžké období jsem přešel a už to bude jenom lepší.

Je třetí výhra v řadě, je to pro vás velkým impulsem?

Ideální by bylo, kdybychom do reprezentační přestávky udělali co nejvíce bodů. Abychom pauzu měli co nejklidnější.

Jak vnímáte úlohy trenérů?

Je to dané, nebudu to prozrazovat. Trenéři nám řekli, že každý má na starost určitou pasáž hry, ať už to jsou přesilové hry nebo oslabení. Zatím to nese ovoce, takže věřím, že v tom budeme pokračovat.

Zlepšila se atmosféra v kabině?

Ano. Myslím si, že jsme tu dobří hokejisté, což jsme dokazovali před sezonou v přípravě, kdy jsme hokej hráli a vyhrávali jsme. Potom přišla krize, následovala křeč a těžko se pak něco dělá. Není to takové, jako by to mělo být. S vítězstvím roste sebevědomí i jednotlivcům.

Cítíte, že se to odšpuntovalo?

Byl bych za to rád. Důležité je, abychom pravidelně bodovali, protože pořád jsme v tabulce dole. Potřebujeme každý bod, je to pro nás moc důležité. Pokud budu bodovat, budu za to samozřejmě rád, nejdůležitější jsou body týmové.

Karel Mlejnek nemíchá sestavou, hrajete pořád ve stejné skladbě. Je to to, co potřebujete, abyste se dostatečně sehráli?

Může to tak být, ale uvidíme, co se bude dít, když se nám nevydaří nějaký zápas. Jestli se bude sestava měnit a prohazovat. Osobně jsem zastáncem toho, že je vždy potřeba čas na to, aby si hráči sedli a potom je to lepší.

Přišli jste o Mateje Tomka, který se zranil. Jak to prožíváte?

Matej chytal výborně, ale takový je hokej. Snažili jsme se Denisovi co nejvíce pomoct. Nedopadlo to podle našich představ, ale Denis je také výborný gólman, což dokazoval předchozí roky. Potřebuje nabrat trochu sebevědomí a bude pro nás také velkou oporou.