Litvínovské naděje se stále trápí, čtvrteční porážka s Plzní byla už desátou v řadě. Západočeský celek držel po celých šedesát minut otěže utkání ve svých rukou, černožluté navíc výrazně přestřílel (52:13). Z dalšího nepovedeného utkání byl nakonec debakl 0:6. 

"Hrozný začátek, Plzeň na nás vlétla, ve druhé minutě jsme prohráli o dvě branky. To určilo ráz zápasu a ve stavu v jakém jsme, kdy se nám nedaří vyhrát a kluci mají hlavy dole, jsme se na nic nezmohli. Plzeň byla jasně lepší a zaslouženě vyhrála," nevymlouval se litvínovský lodivod Martin Tvrzník. 

Nejvíce bodů z litvínovských hráčů nasbíral Dominik Brouček (28+27), za ním je Marek Slavík (24+26). Nejproduktivnějším obráncem je Lukáš Hocelík (4+16), brankoviště střeží David Čermák

Slavia na tom není o mnoho lépe, před chemiky ale má čtyřbodový náskok. Naposledy navíc v Hradci Králové vyzrála na tamní Mountfield. Oba týmy se prosadily ve druhé třetině, za hosty srovnal 39 sekund před druhou sirénou Altrichter. O druhém bodu tak musely rozhodnout až nájezdy, ten vítězný proměnil znovu Altrichter. 

Bodově se ze slávistů nejvíce daří Šimonu Slavíčkovi (28+23), druhý je Šimon Rulc (22+27). Z obránců to nejvíce střílí Aleši Čechovi (5+17), v brance je jednička Michal Pittr