Máte za sebou téměř celou základní část. Co na ní bylo pozitivního?

"Pozitivní je zjištění, že mužstvo, které se od mladšího dorostu zachraňuje a dá se říct, že se pravidelně trápilo s pár body na dně tabulky, může hrát o postup. To je pozitivní zjištění. Samozřejmě se nám nepovedla druhá čtvrtina soutěže, ve které jsme odevzdali spoustu bodů, prohráli jsme snad čtyři zápasy za sebou a teď to doháníme. To mužstvo však dokazuje, že pokud hraje týmově a hraje hru, kterou trénujeme, tak muže hrát s každým."

Vy jste zmínil ten herní výpadek v říjnu. Čím si ho vysvětlujete?


"Vysvětluji si ho uspokojením. My jsme první čtvrtinu překvapovali, pak přišlo televizní utkání proti Plzni, které se nám povedlo vyhrát. Šli jsme na první místo, přišlo pár rozhovorů, pár hráčů chodilo s áčkem na tréninky a nám se to pomalu začalo bortit. Takže jsme si sedli, vyříkali jsme si nějaké věci, zavedli jsme do určitých věcí více disciplíny a snažíme se jet pořád stejně."

Po dnešní výhře jste se posunuli na třetí místo, Chomutov má však o zápas méně. S čím půjdete do zápasu na Slavii?


"S tím, že chceme všechny čtyři body. Nám nic jiného nepomůže a stejně budeme závislí i na soupeřích. Chceme pro to však udělat všechno."

I v dnešním zápase vás podržel brankář Pejsar. Považujete ho za klíčového hráče?


"Nejklíčovějšího. Pejsi v přípravném období opravdu poctivě trénoval, bavili jsme se i se Zdeňkem Orctem, že je tam nějaký posun. Pejsi to teď prodává a předvádí opravdu parádní výkony."

Kanadské bodování týmu vede útočník Svoboda. Jak byste zhodnotil jeho výkony?


"Tak to je trochu složitější, s Přémou jsme si museli promluvit. Dokonce to došlo tak daleko, že jsme si museli promluvit i s jeho tátou. Měl tam určitý výpadek, kdy jsme ho vyřadili ze sestavy a i bez něj se třeba na Kladně povedlo vyhrát. Já doufám, že Přéma si to všechno v hlavě srovná, vrátí se a bude předvádět výkony, na které si myslím, že má."

Jak tým pracuje na tréninku?


"Jak říkám, letní příprava byla trochu složitější, protože jsme cestovali kvůli výpadku spodní plochy do Litoměřic a Mostu. Ti kluci dokazovali, že pokud mají chuť pracovat, tak je to paráda. Musím říct, že většina tréninků je výborně odmakaných. Pak jsou taky věci, kde nám chybí určitá kvalita, ale tohle mužstvo jí musí nahrazovat bojovností a týmovostí, pak může hrát s každým."

Myslíte si, že někdo z týmu má potenciál si zahrát extraligu?


"Tohle je na těch klucích. Dneska se hodně mluví o mladých, já si ale myslím, že na ty kluky spěcháme. Je to všechno uspěchané, ale jsou tady kluci, kterým když dáme čas a bude se s nimi dobře pracovat, dá se jim ta důvěra a prostor, tak si myslím, že by mohli naskočit."