O Velikonocích se oba celky utkají v této sezóně už posedmé. Vzájemná bilance je zatím vyrovnaná 3:3, protože stav 1:3 na zápasy Litvínov srovnal dvěma výhrami ve skupině o umístění (11. – 14.).

Svěřenci trenéra Vlka vstoupili do záchranářských prací výborně, v úterý zdolali kladenské Rytíře doma 4:0.
V pátek v Karlových Varech to mohli ještě vylepšit, ještě na začátku poslední třetiny vedli 2:0. Nakonec se však radovala Energie po výhře 3:2 v prodloužení.
Zda to ale budou dva body ztracené nebo jeden plusový ukáže až další vývoj.

Verva po výhře nad Vary v pátek získala drahocenné tři body na Kladně. Bude tedy v neděli usilovat o třetí vítězství v řadě.
Do sestavy už se vrátil útočník Gerhát.

Na led, kde v minulosti již působili, se – teď ovšem v roli soupeře – vrátí obránci Baránek a Sklenička, samozřejmě dostanou-li důvěru trenérů pro v pořadí třetí barážový duel.

Na kolik minut natáhne litvínovská defenzíva čisté konto ze zápasů s Jihlavou?

Posledním střelcem Dukly ve vzájemných zápasech byl 23. ledna ve 36. minutě utkání v Litvínově (3:1 pro Jihlavu) Adam Zeman. Dalších 144 minut udrželi brankáři Kantor a Petrásek proti Dukle čisté konto.

Richard Diviš, kterému v červnu bude 33 let, si už ani nepamatuje, jaké to je nekončit sezónu baráží. Tu extraligovou hraje posledních osm let nepřetržitě!
Postupně s Ústím, Chomutovem, několikrát s Olomoucí a Jihlavou.

I na druhý duel venku vyrazí dva plné autobusy fanoušků, vypravené Ropáky on Tour.