Podruhé v této části sezóny a celkově už podesáté a naposledy se utká s chomutovskými Piráty. (Čtyři zápasy byly přípravné).

Domácí generálka na blížící se baráž bude zároveň odvetou za duel prvního kola, který Litvínov vyhrál v Chomutově 4:3 v prodloužení. A v neděli by si přál změnit pravidlo této sezóny, podle nějž pokaždé ve vzájemných mistrovských zápasech vyhráli hosté.

Ve čtyřčlenné skupině zbývá ještě vyřešit poslední otazníky, byť už ne ty hlavní, záchranářské.
Tedy: kdo skončí jedenáctý (Mladá Boleslav nebo Chomutov) a hlavně, kdo skončí třináctý, což zajímá především fanoušky Vervy (Jihlava nebo Litvínov).

V pátek na Vysočině si Litvínov posiloval své defenzívní a brankářské sebevědomí. Duklu znovu zdolal bez inkasovaného gólu (1:0) a přiblížil se jí v tabulce během pouhých dvou kol ze sedmi na jediný bod. Hraje se ještě o šest.

Kdo bude třináctý po 58. kole, bude hrát v 1. a 3. kole baráže doma. Kdo čtrnáctý, tak jen v tom prvním, zatímco ve druhém a ve třetím venku.
(Ve 3. kole se utkají oba extraligisté na ledě toho lépe umístěného před baráží).
Malá výhoda v úvodu dvanáctikolového barážového maratónu.

Teď v neděli už mohou litvínovští trenéři po dvou zápasech postavit do hry útočníka Viktora Hübla, který si v pátek odpykal trest, stop na dva zápasy. Ještě je také pár dní čas na doléčení marodů. Mikúšův stav by neměl ohrozit jeho start v baráži.

Zápas s Chomutovem můžete opět vidět jen za 100 korun k sezení a 50 korun k stání, permanentkáři pak zdarma.
---------------------------------------------------
V pátek žlutočerný tým zajede k utkání posledního šestého kola do Mladé Boleslavi a v úterý 27. března jej čeká start baráže, na domácím ledě (17:30).