Dvě kola před startem bojů ve skupině o 11. – 14. místo může ještě Verva vylepšit aktuální poslední příčku a předstihnout Duklu Jihlava.

Hlavně proto, že Dukla, která po olympijské přestávce netradičně změřila dva dny po sobě síly se stejným soupeřem, libereckými Bílými Tygry, z města pod Ještědem neodvezla ze šesti možných ani bod.

Verva v Pardubicích těsně prohrála a nenavázala tak na dvě dvoubodové výhry před přestávkou. Zápas nedohrál pro zranění obránce Kubát.

Darek Stránský: „První třetina byla z obou stran opatrná, moc šancí nepřinesla. Ve druhé jsme špatným střídáním po vlastní přesilovce pustili soupeře ke gólu. Pak jsme se zmátořili a měli pár solidních šancí i jeden samostatný nájezd, nicméně branku jsme nevstřelili.

Ve třetí třetině jsme měli přitlačit, ale to se nám nepodařilo a celá třetina byla od nás špatná. Nedostali jsme se do tlaku ani šancí, navíc jsme v závěru inkasovali. Hra bez brankáře už pak měla malou šanci na to, aby zápas zvrátila.“

Vítkovice proti Mountfieldu udržely lichotivou čtvrtou příčku v tabulce po výhře 4:2. Základní část končí v neděli doma s Libercem.

V pauze se Ridera vydala ke třem zápasům do Švýcarska. Trenér Jakub Petr si po dvou výhrách (včetně té nad mistrovským Bernem) a jedné porážce pro klubový web posteskl: „Minimálně pro nadcházející dva extraligové zápasy se nám z pohledu útoku bude sestava skládat hodně složitě. Mimo zůstává Kucsera, Roman si odpykává disciplinární trest, o Deje a Tybora se pokouší viróza, takže je otázkou, jak to s nimi bude. Květoň zůstává mimo hru, u Mahboda (poslední zahraniční akvizice klubu, pozn. red.) to naštěstí nevypadá na nic vážnějšího. Na druhé straně máme mladší hráče širšího kádru, kteří mohou ty chybějící nahradit.“
---------------------------------------------------
Před pátečním zápasem bude vítkovickému Janu Výtiskovi předána zelená helma RADEGAST INDEXU za prvenství v této soutěži v měsíci únoru.

Na konci druhé přestávky bude předán šek Nadace pojišťovny GENERALI chlapci, postiženému dětskou mozkovou obrnou.
(Více v článku: Za každého fanouška...)
---------------------------------------------------
V neděli odjede Litvínov do Brna k utkání s Kometou (16:20).
Už v úterý 6. března nastoupí venku (nevíme ještě kde) k prvnímu zápasu ve skupině o 11. až 14. místo. V pátek 9. března se představí poprvé doma.