Zatím jen dva (ze šesti možných bodů) uzmula v této sezóně Verva Vítkovicím.
Oba doma, po výhře v prodloužení (2:1p).

V Ostravě, kam se žlutočerní vydají v neděli ráno, inkasovali posledně sedm gólů (3:7). Víc nikdo Litvínovu v tomto ročníku nevstřelil.

Ridera má za sebou výbornou sérii. Po zmíněné porážce v nastaveném čase pod Krušnými horami vyhrála devět zápasů za sebou! Přičemž ztratila jediný bod až v posledním duelu téhle šňůry v Jihlavě.

Spartě třeba nastřílela ve dvou utkáních během tří dnů (jedno bylo dohrávané) 11 branek (4:2 a 7:3).
Vítkovičtí tak vylétli až na druhé místo tabulky.

Teprve Kometa zkazila ostravskému týmu Silvestra výhrou na jeho ledě 30. prosince 1:0. Zápasu přihlíželo vyprodané hlediště, 10.004 diváků.

Nový rok? Ve středu tým Jakuba Petra, na jehož vedení se podílí i Vladimír Vůjtek, zdolal lídra z Plzně 3:0. V pátek podlehl 0:4 v Hradci Králové. Venku tak nebodoval poprvé od 15. října.

Střelcem týmu je Jakub Lev s patnácti góly. Jedničkou v brance Patrik Bartošák s vynikající úspěšností zásahů: 93,4 procenta. Lepší je jen hradecký Rybár.

Litvínov pojede do Ostravy po třech porážkách v řadě, z minulých tří duelů získal jen bod s Chomutovem.

Trenéři dali při marodce šanci novým hráčům. Helt se odvděčil gólem, ale nikdo další se k němu nepřidal. Po Kubátově střele zvonilo (jak potvrdil záznam hry) břevno, Smolka a Jánský neproměnili sólové nájezdy, nepovedlo se využít žádnou přesilovku.

Teď je potřeba na to zapomenout, poskládat tým, sužovaný marodkou v útoku, a vrhnout se do boje proti favoritovi. Začíná se znovu od stavu 0:0.