Zde již odpoledne v 15 hodin začal kulturní program k oslavě zisku titulu mistrů České republiky HC VERVA Litvínov v ledním hokeji. Přišlo přes pět tisíc lidí!

Na velkém pódiu hrála kapela Žízeň (Elán Revival), program moderovali Marek Leština a Aleš Lehký.
Dále vystoupili – převážně samí litvínovští – umělci, coby fanoušci a městští patrioti: skupina Lunetic, Martin Maxa, Josef Šutara, Vladimír Hron (zpěváci hymny při litvínovských zápasech), Hanka Dundrová a Ondra Hlas se skladbou Vítězný tým a Dalibor Janda, smolně nakonec nedopadlo vystoupení Leška Semelky, který byl připraven přijet.

A hlavně tu byli mistrovští hráči Vervy a pohár!
Až na Kladeňáky Eberleho a asistenta kouče Miloslava Hořavu se synem byli dva dny po zisku titulu přítomní všichni, plus členové realizačního týmu.
Čekalo na ně narvané náměstí, jablko nepropadlo až na jeho konec.

První promluvil generální manažer klubu Robert Kysela. Oznámil, že klub má tříletou smlouvou s Unipetrolem o podpoře klubu, a poděkoval za ni Marku Świtajewskému, předsedovi představenstva Unipetrolu. Ten rovněž promluvil k plnému náměstí. Celé play off navštěvoval zápasy a mužstvu s velkou vervou fandil s celou rodinou.

Robert Kysela také osobně na pódiu poděkoval skromnému doktoru Koubkovi z jižních Čech, který se po šestém prohraném utkání spontánně rozhodl uhradit klubu cestu letadlem k rozhodujícímu sedmému zápasu v Třinci (let Praha - Ostrava).

Starostka města Litvínova Kamila Bláhová poděkovala hráčům, fanouškům a sponzorům.

Hráči i ostatní byli jednotlivě představeni při vstupu na pódium, Jiří Šlégr zazvonil na Vítězný zvon, Petružálkem byl oholen předseda fanklubu Ptáček, přítomné pozdravila vdova po Ivanu Hlinkovi Liběna Hlinková.

Slavilo se, děkovalo, zpívalo

Vše zakončil ve 21 hodin ohňostroj.