Na ledě se první den objevilo 29 hráčů, pět kompletních formací a čtyři brankáři (Francouz, Franěk, Nechvátal, Horák). Širší litvínovský kádr nyní čítá okolo 35 jmen, testována je řada juniorů a mladých hráčů občanského sdružení HC Litvínov.

Venku ke třiceti stupňům, za to uvnitř stadiónku, který prošel v minulé sezóně rekonstrukcí, jen pár dílků nad nulou.

Tradiční kolorit: osahávání nové výstroje v akci, přítomnost novinářů, první zvuky píšťalky pod střechou, první přihrávky, akce, střely, zákroky brankářů…
To málo vítané (samotná suchá příprava) v úterý skončilo, to očekávané (led, hokej, bruslení) ve středu začalo: ve středu 24. července v půl desáté dopoledne začal hokejový Litvínov odpočítávat čas do startu nového ročníku mistrovské soutěže.

Hráči přicházeli částečně ve výstroji a coby přechodné zázemí jim sloužila nová kabina pod podélnou tribunou.

Na ledě nechyběl zadák Vlastimil Kroupa, který se spolu s Jiřím Šlégrem chce pokusit o restart aktivní kariéry. Kroupa se k hokeji vrací po dvou letech, Šlégr už jeden comeback uskutečnil, v závěru sezóny 2011/2012, kdy pomáhal týmu k záchraně.
K týmu by se měl podobně jako další olympijský vítěz, útočník Martin Ručinský, připojit později.

V následujících padesáti dnech vykrystalizuje sestava pro extraligu, kterou vyberou trenéři Vladimír Jeřábek a Petr Rosol.
Další tréninky jsou na programu dopoledne ve čtvrtek a v pátek, ještě v kombinaci s přípravou na suchu. Příští týden by měla přibýt na ledě i druhá fáze.

V prvním přípravném utkání nastoupí Verva 1. srpna v Praze proti Slavii, odvetu sehraje doma v úterý 6. srpna.
Prodej permanentek na novou sezónu by měl začít v polovině srpna (bude upřesněno).