Po výhře nad Brnem a sérii čtyř zápasů za sebou s bodovým ziskem (9 bodů) má Litvínov jednu jistotu: prosincovou reprezentační přestávku stráví v první desítce. Ale s jakými odstupy, rozdíly a náskoky? Určí je poslední duel před pauzou, ve kterém se tým opět představí doma a opět proti tabulkově ne zas tak vzdálenému soupeři, dvanácté pražské Slavii.
Ubrání Verva svého bývalého centra Jana Alinče?

Pražané se snažili během podzimu oživit méně úspěšný tým několika příchody. Naposledy přišli výměnou z Brna útočník Pospíšil a obránce Valach, za které Slavia pustila do jihomoravské metropole tvrďáka Vašíčka a útočníka Tomáše Svobodu. Ten v pátek patřil pod Krušnými horami k nejlepším hráčům Komety.

Pro litvínovské hokejové příznivce bylo však zcela jistě nejzajímavějším novým jménem jméno středního útočníka, který se zařadil do stále početnější (a velmi úspěšné) extraligové party, kterou můžeme nazvat "U-40", Jana Alinče (* 1972).
Nejprve si zvykal na užší kluziště, ale netrvalo dlouho a byl to znovu ten starý dobrý "Ali". Vstřelil už dva góly a v dosavadních šesti zápasech zaznamenal solidní bilanci 2+2. Pozor na hráče s číslem 27! Škoda, že nebude možno jeho elegantní bruslení konfrontovat s Martinem Ručinským.

Nic platno, změny nepomohly, Slavia v pátek zase neuspěla. Podlehla Českým Budějovicím doma jasně 0:5 a pustila je do čela tabulky. "venku jsme byli bezzubí," uvedl asistent kouče Čelanský.
Na "desítku" ztrácí nyní sedm bodů a tak burcuje k ataku, který už vlastně ani nelze moc odkládat.

Litvínovské squadře jde defenzívnější taktika s hlavním mottem ´Stále tři chlapi vzadu´ k duhu. Tým v posledních čtyřech zápasech dostal pokaždé jen dva góly (celkem osm), zatímco nastřílel jich čtrnáct.

V neděli se bude muset obejít bez zraněného Františka Lukeše a distancovaného Martina Ručinského. Hned po pátečním zápase bylo ve hře řešení sestavy variantou s Jurajem Majdanem ve druhém útoku s Hanzlem a Trávníčkem a s povoláním mladého útočníka Kafana, nastupujícícho v první lize, k jeho letošní extraligové premiéře do čtvrté řady. S Hüblem a Kubinčákem se opět představí František Gerhát. V rotaci obránců si tentokrát odpočine Ján Brejčák.

Ještě jednou vyždímat všechny síly, ještě jednou se snažit urvat body, ještě jednou popořit svůj tým.
Oba předchozí duely Lit-Sla v této sezóně vyhráli černožlutí. V Praze 4:3 a doma 6:5 po nájezdech.
Uspějí i do třetice?