Jedenáct minut před domnělým koncem prohrával Litvínov s Kladnem 1:4 a brankář Cikánek se vytáhl dalším skvělým zákrokem. Střídající gólman Franěk však už hostům další gól nepovolil a zejména dvojice Frolík - Hujsa (oba 1+2) zařídili nevídaný obrat utkání. Na 4:4 srovnal v 58. minutě Černošek a v prodloužení zaznamenal vítězný gól Kubinčák. Verva znovu dokázala doma málem nemožné.
V neděli přijede pod Krušné hory indiánský kmen náčelníka Straky!

Více než stovka fanoušků podporovala Kladno v pátečním zápase. Litvínovští trenéři v něm poprvé v kariéře postavili do branky od začátku zápasu juniora Patrika Nechvátala, nastoupit nemohli pro zranění, resp. nemoc Jareš, Brejčák a Maxa. Naskočil Gula a znovu byl k dispozici i Trávníček.

Verva začala koncentrovaněji než v Třinci a hned při prvním střídání po pěkné kombinaci Hübl ohrozil brankáře Cikánka, jinak se jí ale v první části dlouho nevedlo. Nevyužila tři přesilovky (Eberle, Růžička, Lepine), buď chyběla střelba častější, nebo důraznější.
 

Navíc černožlutí od 7. minuty prohrávali. Od modré čáry ujel Kalla poslal kotouč pod Nechvátalovy betony. Byla to prakticky jediná šance hostí v úvodním dějství, Litvínov přidával a v 19. minutě se dočkal. Po vhazování potvrdil střeleckou formu František Lukeš a z pravé strany vyrovnal.

Trenéři domácích mohli být spokojeni s disciplínou, první vyloučený Krušnohorec zahřál trestnou lavici až po 26 minutách a ještě ne za faul, ale za vyhozený kotouč. To už ale museli jejich svěřenci znovu dotahovat, brejk dva na jednoho využil Valský. Pak se ocitl volný kotouč v kladenském brankovišti, ale víc než další přesilovku z toho hráči v černém nevytěžili.

Půlminutová hra pět na tři pak přinesla Kladenským třetí gól a když Nechvátala překonal v další minutě i Bicek, který puk procedil přes jeho beton, zamířil do branky Petr Franěk.
Verva přitlačila soupeře, opět však bez efektu a ve 39. minutě dvakrát děkovala Fraňkovi při šancích Hovorky. I tak však měli hosté do kabin komfortní tříbrankový náskok (ač neodpovídal obrazu hry). Před oběma však byli modrobílí úspěšnější a zdálo se, že v klidu směřují ke třem bodům.

Po změně stran musel Franěk likvidovat další šanci Bicka. Litvínov pak nevyužil trest navrátilce do kladenské sestavy Procházky a ve 49. minutě přišel na dvě minuty o Kubinčáka a na celý zbytek utkání o kapitána Ručinského, který za protesty dostal trest do konce utkání.

V oslabení Cikánek skvělým zákrokem lapačkou vychytal šanci Černoška (kdo by v tu chvíli tušil, že se litvínovský bek ještě v zápase dočká...) a ještě jedenáct minut před koncem vedli Středočeši 4:1.

Jenže pak se začaly dít černožluté věci. Kdo nevěřil, že po boelslavském obratu přijde ještě jeden a těžší, musel se divit.
Tým nastartoval ex-Kladeňák Martin Frolík. V 50. minutě využil toho, že Kubinčákův trest neutralizoval Růžička, a snížil na 2:4. Hned vzápětí se Cikánek zapotil při litvínovských dorážkách a v 53. minutě fauloval Toman. Martin Hujsa už tribuny dokonale rozbouřil, snížil na 3:4. A 2:22 minuty před koncem srovnal svým prvním gólem v sezóně Marek Černošek. 4:4, tomu by ještě před pár minuty málokdo věřil, sport zase dokázal být šťastný i krutý zároveň. A hlavně překvapivý.

V poslední minutě ještě svým spoluhráčům zavařil Procházka. Litvínov se snažil ještě v základní době rozhodnout, ale sudí poslali ven v čase 59:55 Hanzla. Hrálo se tedy v rovnovážném stavu.

Rozhodnout mohl v nájezdu Trávníček, jednou výborně znovu na druhé straně zasáhl Franěk. Druhý bod trefil Vojtěch Kubinčák v poslední minutě nastavení.

Jiří Kučera: "První třetina bylo vyrovnaná, pomohl nám gól v jejím závěru. I když jsme druhou třetinu prohráli 0:3, tak si myslím, že jsme nehráli tak špatně a šance jsme také měli. Brankář Cikánek chytal výborně. Ve třetí třetině to byl dokonalý obrat, měli jsme i štěstí, ale byl tam pak velký hlad po vítězství a povedlo se nám to."
 

Jiří Kopecký: "Těžko se takový zápas hodnotí, když vedete po dvou třetinách 4:1 a získáte pak jen bod. Musím říct, že Litvínov měl od začátku víc šancí, více ze hry. My jsme se ve druhé třetině dostali do vedení a je trestuhodné, že jsme utkání takhle ztratili. Navíc asi jen za osm minut. Při naší přesilovce uděláme zbytečný faul, 'Růža' měl zkrat při rozehrávce a celé se nám to pak zvrtlo. Litvínov začal honit výsledek a my jsme začali zmatkovat. Ve finále jsme byli ještě rádi, že jsme nedostali pátý gól v základní hrací době."

V neděli zavítá do Litvínova Plzeň. Indiálni se v pátek blýskli skalpováním mistra z Třince.
Verva má stále dva hráče v "top ten" kanadského bodování TELH, Lukeše a Hübla. V pátek zabrala i třetí formace.

20.11.
Dnes stále nebudou k dispozici dva obránci, zraněný Jareš a nemocný Brejčák. Mimo je stále útočník Maxa, do sestavy se nevešel obránce Stříteský, který v sobotu pomáhal Litoměřicím. Naskočí junior Havelka a poprvé i Martinka.
Útoky by měly být ve stejném složení, do branky bude znovu připravena dvojice Franěk - Nechvátal.
Martin Volke dostal v sobotu v dresu Litoměřic v Chomutově 14 trestných minut (2, 2, 10), ale svému týmu vychytal na horkém ledě nečekaný bod za remízu v zákaldní hrací době.

Litvínovský tým vyhrál doma pětkrát za sebou.
Vytáhne se i na Strakovu družinu?
Přijďte se podívat a povzbudit!