Přes zlý litvínovský úvod do zápasu a tříbrankové manko už v 18. minutě mělo páteční utkání nakonec dramatický závěr. Zlín se po brankách Frolíka a Trávníčka z přesilovky obával o těsné vedení 3:2, ale udržel je. Poslední tři důležité body před přestávkou jsou v sázce v neděli!

V sestavě Vervy chyběli nemocní Franěk a Kousalík, zranění Skuhrovec a Gula. Do hry se znovu dostali Havelka a útočník Maxa.

Trenéři dali v brance první extraligovou příležitost v kariéře junioru Patriku Nechvátalovi, který se prezentuje stabilně dobrými výkony v extralize juniorů.
Na nepříliš oblíbeném zlínském ledě však spřádali zcela jiné plány, než jak se pak začala odvíjet hra...

Hned po úvodním buly se dostali domácí do přečíslení, Leškovu střelu Nechvátal jen vyrazil a Köhler byl dostatečně důrazný - 1:0. Ve 40. vteřině Nechvátal vykopl betonem umístěnou střelu trápícícho se kanonýra Čajánka.

Litvínov mohl brzy odpovědět, ve 2. minutě Zlín špatně střídal a střely pršely na Sedláčka, v největší šanci neuspěl Hübl. Za chvíli to mohlo mrzet dvojnásob. Unikajícího Vlacha zastavil Brejčák nedovoleně, postižený ale z trestného střílení branku bekhendovým blafákem netrefil.

V 8. minutě vyhodil puk mimo led Hamrlík a musel ven, druhá přesilovka hostů však byla o poznání horší. K dovršení všeho přišel lehce ke druhému gólu v 10. minutě Köhler. Nechvátal ještě letos s juniory ve Zlíně nehrál, možná i proto jej překvapil odraz kotouče od zadního mantinelu. Nezasáhl jej a střelec už měl pak usnadněnou úlohu, 2:0. Krátce na to přišel do litvínovské klece Volke a brzy se uvedl dobrým zákrokem.

V dalším průběhu se opařeným hostům hra nedařila. Přečkali vyloučení Stříteského, ale v 18. minutě měl Důras tolik prostoru k dorážce po závaru, že ani důraz uplanit nemusel. Zlín tak nastřílel za 18 minut víc branek, než předtím za čtyři zápasy dohromady. Třetinu pro Krušnohorce jako ze zlého snu uzavřelo půl minuty před klaksonem ještě vyloučení Brejčáka.

Druhá část byla slabší úrovně té první, zejména prvních osm minut. Až 29. minuta přinesla tři události: další špatné střídání a trest Zlínu, následně ale i vyloučení Stříteského a při hře čtyři na čtyři Ručinského pohotovou teč, která málem přinesla první gólovou asistenci v TELH Havelkovi. Stejný hráč vzápětí fauloval, ale skóre se nezměnilo.

Konečně se vším všudy pozitivní moment žlutých: Majdan vtipně zadovkou zpoza branky uvolnil Frolíka a ten se ve 35. minutě trefil pod "víko", 1:3. Byli slyšet fanoušci ze severu a nemuselo zůstat u jedné radosti. Poté, co Litvínov přečkal Maxův trest, bylo Moravanům horko v posledních deseti vteřinách druhé třetiny, kdy navíc brankář Sedláček dočasně přišel o hůl. 

Aktivní úvod Vervy ve třetím dějství vyústil v břevno, na kterém kotouč poskakoval po Kubátově nahození od modré čáry, které Sedláček vyrazil jen nad sebe a za sebe. Minutu na to měl další možnost neúnavný Ručinský, ale měl kotouč přes ruku.
 

Zlín zatlačený spíše do defenzívy si dvakrát pomohl nedovoleně (Sýkora, Hamrlík) a druhou přesilovku Litvínov využil. A jak efektně: po kombinaci Hanzla a Ručinského zakončoval do odkryté branky Trávníček, dokonalé vyšachování! Další trest Linharta už se zužitkovat nepodařilo a k vyrovnání nevedla ani power play. Škoda, hlavně promarněného úvodu zápasu.

Rostislav Vlach: "Měli jsme velmi dobrý úvod. V prostřední části utkání se hra vyrovnala a v poslední třetině byl Litvínov lepší. I kvůli našim zbytečným faulům se soupeř dostal do kontaktu. Jsme rádi za tři body, to je pro nás důležité."
 

Jiří Kučera: "Z naší strany rozhodl začátek zápasu a první třetiny, když jsme ve 13. vteřině dostali gól. A celkově skončila první třetina 0:3. Ve druhé třetině jsme ustáli oslabení a dali jednu branku. V poslední třetině jsme sice dali kontaktní gól, ale to bylo bohužel všechno, škoda."