Každá výhra potěší, i v přípravě. Zejména když tým, zabudovávající do sestavy nové hráče a zkoušející juniory, zatím v nové sezóně výhru zaznamenal jen jednu. Ta druhá přišla navíc v derby s Chomutovem, venku, bez několika hráčů základní sestavy a naopak, znovu s několika mladíky na ledě. Litvínov vyhrál v nové chomutovské hale 6:3, přes nefunkční pokladní systém si cestu na zápas zdarma našlo 4550 diváků.
Znovu se prosadili útočné posily Hujsa s Frolíkem, vedení v bodování i post nejlepšího střelce přípravy si upevnil Viktor Hübl.

Po návratu ze Švýcarska nasadili trenéři Kýhos a Kučera do hry pět juniorů. I do branky postavili poprvé mladíka, třetího brankáře Patrika Nechvátala. Přesto si tým v zápase nevedl špatně.

Na branky si diváci museli počkat až do druhé poloviny první třetiny. V úvodních osmi minutách utkání měli domácí dvě přesilovky, ale jak se má početní výhoda využívat předvedli až hosté. Viktor Hübl chomutovský led zná dobře a právě on po pěkné kombinaci v 11. minutě otevřel skóre. 

59 vteřin na to Martin Frolík upravil na 0:2. Až pak, ve 14. minutě, se poprvé dostali ke slovu Piráti, když Pavlas zdálky překvapil Nechvátala a snížil na 1:2. Mladý gólman si prožil svůj křest ohněm, vysoký kotouč se mu ztratil ve světlech z dohledu, dopadl před něj a odrazil se mezi betony. 
Pak měla výhodu přesilovek Verva, branka však už do první sirény nepadla.

Po změně stran vyrovnal Jabrocký, ale Juraj Majdan ve 26. minutě znovu vrátil vedení Litvínovu, 2:3. Seriál vyloučení pokračoval, obě mužstva si mohla do sytosti nacvičit jak hru v oslabení, tak v poměru pět na čtyři.
Hosté se pak museli bránit i ve třech. Uspěli, ale už v klasické přesilovce přece jen Hřebejk srovnal na 3:3, to běžela 28. minuta.

Pak se nějakou dobu hrálo v pěti, respetivě v šesti, a hokeji to prospívalo. Hra se zrychlila a útoky se šancemi se plynule střídaly na obou stranách. Změnu skóre přineslo i tak až vyloučení: domácímu Kůsovi chybělo do návratu šest vteřin a do konce třetiny jich zbývalo pouhých devět, když na konci další povedené přesilovkové kombinace úspěšně bekhendem zakončil Martin Hujsa - 3:4.

Ve třetím dějství domácí usilovali o vyrovnání, ale defenzíva černožlutých v čele s Nechvátalem odolávala, i ve dvou oslabeních. Ve 45. minutě skončil zápas po rvačce pro Krafta s Hujsou, který se podílel na dvou brankách.

Rozhodla 56. minuta, kdy přečíslení obrany soupeře dobře vyřešili Frolík a Lukáš Rindoš - 3:5. Šestnáct vteřin před koncem při power play domácích ještě dostal nezištnou přihrávku Viktor Hübl a první porážka Chomutova v sezóně získala definitivu.

Litvínov s mladým gólmanem v kleci, který obstál v náročném závěru utkání, a bez Kroupy, Černoška, Stříteského, Guly, Jenáčka, Ručinského, Trávníčka a dalších, připravil Pirátům první nezdar po pěti výhrách v řadě. V Chomutově po dobrém výkonu s podporou početné skupiny svých fanoušků vyhrál po osmi letech.

Ve čtvrtek můžete tým povzbudit na ZS Ivana Hlinky, kam přijede v 17:30 Mladá Boleslav.