branky: 2. a 20. Bartovič, 22. Klimenta, 29. Čakajík, 50. Dušek, 55. Nedvěd - 9. Kubinčák, 49. Jánský, 58. Gerhát

Čtyři utkání trvá litvínovský rytmus doma výhry, venku porážky. V Liberci svitla naděje na bodový zisk po Kubinčákově vyrovnání, ale zápas zlomila liberecká branka na 2:1 v čase 19:55. Litvínov znovu korigoval až za stavu 1:4 a nakonec podlehl 3:6.

Hned první vážnější pokus domácích na konci druhé minuty zápasu skončil za Hüblovými zády, prostřelil jej Bartovič. Ale úvod utkání byl vyrovnaný a také hosté zaměstnávali Pince, který dostal příležitost před Vošvrdou.
Nejvíce v 5. minutě, kdy se ve dvou palebných pozicích objevil Černošek. Poprvé zasáhl gólman, podruhé sjel autorovi rozhodující branky minulého zápasu puk z hole.

Benzina pokračovala v aktivním výkonu, v 6. minutě hledal Majdan před brankou volného Rindoše, vzápětí reprezentační navrátilec sám střílel a ještě tam byla dorážka. Ze závaru vyplynul Nedvědův faul. Litvínov sice přesilovku nevyužil, ale nedlouho poté udeřil.

Kracík zatáhl puk až před branku a jeho akci zblízka dokončil Vojtěch Kubinčák. Vyrovnáno!
Domácí se pak měli co ohánět, aby povzbuzeného soupeře udrželi na uzdě. Další výhodu hostům přinesl trest Hunkese. Teprve ve 14. minutě putoval za katr první Krušnohorec (Kracík). 

Stav se nezměnil až do poslední minuty, ba do posledních vteřin. Když jich chybělo pouhých pět do sirény, Bartovič přidal druhý gól, který musel Litvínovské hodně mrzet. Soupeře přestřílel 14:9, z vedení se ale při odchodu do kabiny těšili Tygři.

Po gólu do šatny přišel i gól ze šatny, v 73. vteřině této části pálil z voleje volný Klimenta a přemísťující se brankář už nestihl puk zachytit. Hokej se hraje na góly a Litvínov musel za nepříznivého stavu 1:3 chtě nechtě do útoku. V koncovce už se ale nevedlo.

Ve 28. minutě byl vyloučen Majdan a Čakajík ranou pod horní tyčku zvýšil na 4:1. Litvínovští trenéři si vzali oddechový čas poslali do branky Petra Fraňka.
Ten musel brzy zvládat i těžší zákroky. Ve 32. minutě se provinil Rindoš, tohle oslabení Litvínov ubránil. Korekce skóre se nedočkal, půl minuty před koncem třetiny podle sudích krosčekoval Kubát.

Rozdělené oslabení tým přečkal a ve třetí třetině měl blízko ke snížení Lukeš, ve 44. minutě ale z mezikruží Pince neprostřelil.
Ve 48. minutě skončilo utkání po zásahu do oblasti hlavy a krku pro faulujícího Tygra Výtiska. A přesilovku Benzina využila, před Pincem si přihráli V. Hübl s Peterem Jánským a 17. branka nejlepšího litvínovského střelce vrátila černožlutým naději.

Trvala jen necelé dvě minuty, přečíslení dva na jednoho hosté nejprve přečkali, ale Duškova dorážka do horního růžku branky byla přesná, 5:2. Litvínov ještě ubránil Černoškův trest, ale pak inkasoval pošesté z hole Nedvěda, který zaznamenal v zápase tři body (1+2).

Několik desítek litvínovských fanoušků ještě zahřál krásným gólem František Gerhát. Dostal od Stříteského přihrávku do jízdy, kličkou se zbavil obránce, vybruslil i brankáře Pince a zavěsil.
Zmírnil tak porážku na 6:3.

Liberec porazil Litvínov v této sezóně i do třetice, pouze v minulém utkání pod Ještědem brali hosté bod za remízu 2:2 po 60 minutách.
V neděli budou v sázce další důležité body, na sever Čech přijede Vagnerplast Kladno.
Zatímco náskok na Spartu zůstal po její prohře ve Vítkovicích 12-ti bodový, Plzeň odstup snížila na 6 bodů.

Filip Pešán: "Dneska jsme viděli bezstarostné utkání, které se muselo líbit divákům, ale o to méně trenérům. My jsme dneska byli šťastnější a šikovnější v koncovce, což rozhodlo vývoj utkání."

Jiří Kučera: "Nezvládli jsme vstup do utkání a dostali rychlou branku. Pak se nám podařilo vyrovnat a měli jsme řadu šancí na vstřelení dalšího gólu. Místo toho jsme po individuální chybě dostali gól a na začátku druhého dějství třetí. Ve třetí třetině se nám ještě podařilo snížit, ale opět po individuální chybě jsme inkasovali na 5:2 a bylo po zápase."