Pouze Jan Bojer vyzrál na brankáře Slavie Kopřivu v utkání 1. kola TELH. Domácí udeřili dvakrát, v první i druhé třetině, slepenými góly. Petra Fraňka v brance vystřídal ve 22. minutě za stavu 3:0 Jaroslav Hübl.

Po vcelku opatrném úvodu zahřál jako první trestnou lavici Lukáš Rindoš v 6. minutě. Litvínov se ubránil a v 10. minutě mohl vystrčit růžky po premiérovém trestu Slavie (Špelda). Zejména v první části přesilovky bylo Kopřivovi horko, ale "sešívaní" čisté konto udrželi.

Ve 13. minutě musel za katr Jenáček, ale přesilovku Slavie zkrátil faul Špeldy. Při hře čtyři na čtyři zastavil nedovoleně Kubát Svobodu a sudí odpískali trestné střílení. Svoboda z něj ve 14. minutě po kličce překonal Petra Fraňka a otevřel skóre. Půl minuty na to zvýšil na 2:0 Vašíček.

Benzina se snažila vrátit do zápasu při vyloučení Doležala, ale na premiérový zásah si ještě musela počkat.

Druhé dějství začalo lépe pro domácí, po 64 vteřinách skóroval Tomica a do branky hostí se postavil Jaroslav Hübl. Kotouč ze sítě lovil za 83 vteřin zásluhou teče Sklenáře.

Žižkův trest ve 24. minutě zůstal nevyužit. Naopak v polovině utkání přečkali Severočeši Bojerovo provinění a nedlouho poté se dočkali. Autorem první branky v sezóně byl právě Jan Bojer, který překvapil z úhlu Kopřivu a snížil na 4:1 po asistenci Lukeše. 

Další ataky Krušnohorců odložilo Kroupovo vyloučení, Slavia navíc pojistila náskok Kadlecem a do druhé přestávky si odnesla čtyřbrankový náskok.
Pak přibývala už jen vyloučení a i po pauze zůstávalo skóre nezměněné.
Litvínov se na ledě semifinalisty minulého ročníku soutěže prosadil jen jednou a to na body nestačilo.

Jiří Čelanský (Slavia)
: "Měli jsme z prvního utkání trochu obavy. Prvních deset minut bylo z naší strany hodně opatrných, nechtěli jsme udělat chybu. Po dvou gólech, které následovaly v rychlém sledu, jsme se uklidnili a myslím, že za stavu 4:0 už jsme si zápas hlídali."

Jiří Kučera (Litvínov): "Hráli jsme do 13. minuty vyrovnané utkání, ale pak jsme soupeři nabídli dvě chyby. Tou první byla křížná přihrávka ve středním pásmu, po níž následovalo trestné střílení. Pak jsme špatně střídali, soupeř jel tři na dva a zvýšil na 2:0. Ve druhé minutě druhé třetiny jsme dostali smolný gól, bylo to 3:0 a tehdy byl soupeř lepší. Těžko se to pak hlavně tady na Slavii otáčí."