Třemi góly v poslední třetině rozhodla Verva zápas s Kometou Brno a poměrem 4:1 ji připravila první porážku v sezóně. Dlouho vyrovnaný souboj, v němž dominovaly obrany, naklonili Krušnohorci na svou stranu ve 42. minutě a od té chvíle už zápas kontrolovali. Třešničkou na dortu byl gól dvojice Kubinčák - Hübl v oslabení.

Poprvé v sestavě s obráncem Jánem Brejčákem nastoupila Verva ke svému třetímu extraligovému vystoupení v této sezóně. Brejčák naskočil do hry místo Skuhrovce. Složení útočných řad se oproti úternímu zápasu ve Vítkovicích neměnilo, mezi tucet vyvolených se tedy nevešel uzdravený Majdan.

Už před zápasem se očekával hlasivkový souboj fanoušků, těch brněnských však přijela jen hrstka a také celková návštěva na ZS Ivana Hlinky byla slabší nedělní premiéry.

Od Komety se vzhledem k novému kouči Venerovi očekával solidní obranný výkon a Jihomoravané jej potvrdili. První možnosti měli však domácí, už na začátku druhé minuty ohrozil Hoviho dvakrát Hanzl, ve třetí dorážel Jenáček, ale už ve 4. minutě udeřili naopak hosté. K opakované dorážce pustila domácí defenzíva dotírající protihráče a Podkonický se zblízka nemýlil.

Ještě Bičánkova tečovaná střela se otřela o boční tyč a v 10. minutě se sám před Volkem objevil Pospíšil, ale gólman v černém tým podržel. Pak Litvínov zvýšil úsilí a dočkal se srovnání, když pohotovost při střele z voleje po Hüblově vybídnutí osvědčil František Lukeš. Hovi nestačil povyjet a prudký kotouč napnul síť.

Ve 12. minutě pohotově zaměstnal Hoviho Hujsa a ve 14. jsme viděli prvního vyloučeného (brněnský Svoboda). Verva tlačila protivníka, koncovka však scházela. Naopak čtveřice domácích hráčů si úspěšně vedly při trestu Guly.

Slušný, ale spíš obranný zápas pokračoval i po změně stran. V této části dominovali brankáři stoprocentně. Kubát, Hübl ani na druhé straně Erat neuspěli. Minuty okolo poloviny zápasu patřily domácím, jen efekt scházel. Kromě dvou vyloučení (Ručinský a po něm Valach) nic dalšího do Zápisu o utkání nepřibylo. Popravdě nejblíže k tomu byla Kometa, ve 37. minutě ve vlastním oslabení po brejku dva na jednoho, Volke však zachránil. Pilnější ve střelbě byli v obou třeitnách Litvínovští.

Do třetí třetiny měli Verváci zase lepší vstup a tentokrát jej přetavili i v gól. Ve 42. minutě dostal zblízka puk za čáru z dorážky Martin Hujsa a byl to gól „třikrát M“, přihrávali mu Martin Frolík a Martin Jenáček.
 

Hokej vyrostl, akce získali na přesnosti a útočnosti. Brňany oslabil Erat a dvě vteřiny před koncem svého vyloučení posmutněl: domácí rozebrali obranu soupeře a Kubinčák zůstal sám před brankou – 3:1.


Ve 47. minutě pykal za podražení Kempný a Hovi se znovu měl co činit. Před skončením přesilovky se provinil Trávníček a před jeho návratem do hry zase Pospíšil. Domácí si hlídali obranné pásmo a vyráželi do brejků. Sérii vyloučení přerušil k radosti diváků gól. Už uvolněně hrající Litvínov korunoval svůj výkon gólem v oslabení, Kubinčák uvolnil Hübla a ten milimetrově zamířil do šibenice, 4:1.

Verva byla doma i podruhé stoprocentní a k dalšímu utkání míří až v úterý do Prahy proti Slavii. Premiéru v jejím dresu v extralize si odbyl Ján Brejčák a první branku v novém působišti v nejvyšší spoutěži zaznamenal Martin Hujsa.

Jiří Kučera: "První dvě třetiny byly z naší strany moc upracované. Bylo to kvůli tomu, co nám soupeř dovolil. Jsem však rád, že se to ve třetí třetině zlomilo a vyhráli jsme, Kometa sem přijela po dvou vítězstvích, o to je naše výhra cennější."
 

Zdeněk Venera: "Zasloužené vítězství Litvínova. Jeho hráči byli aktivnější. Kdybychom proměnili brejk za stavu 1:1, zápas se mohl vyvíjet jinak. V útočné třetině jsme ovšem ani zdaleka nebyli tak aktivní jako domácí tým."