Litvínov nastoupil do zápasu s Petrem Fraňkem v brance, který dnes dostal příležitost. Ke zraněnému obránci Vobořilovi přibyl Punčochář, na marodce jsou ještě Tůma a Machulda, takže k zápasu odjeli kromě Ondřeje Poživila i Stříteský, Kubát a do hry nastoupil také Bahenský.

V 7. minutě otevřel skóre za asistence Roberta Reichela František Lukeš. V deváté minutě byl vyloučen Skuhrovec, Litvínov se však bez potíží ubránil a byl stále aktivnějším týmem. V 15. minutě po přečíslení dopravil kotouč do branky bruslí ostravský Boháč. Rozhodčí Kubeš nakonec po poradě s videem branku uznal. Půl minuty na to už domácí vedli zásluhou Köhlera.

Litvínov poté přestál Poživilovo vyloučení a sám dostal 43 vteřin před koncem výhodu po trestu Kuboše. Do šaten se šlo za těsného stavu 2:1 pro Vítkovice, i když hosté byli v prvním dějství lepším celkem.

Ve druhém dějství začali Ostravští aktivněji, na druhé straně ale mohl vyrovnat Jánský, který se prosazoval i v první třetině. Ve 24. minutě odešel pykat na dvě minuty Trnka, domácí se s vypětím všech sil ubránili a sami v přesilovce Jurečkou zvýšili na 3:1. Litvínov nevyužil dvě vyloučení Gulašiho a do posledního dějství tak měl dvoubrankovou ztrátu. 

V poslední třetině hosté vyvinuli snahu směřující za vyrovnáním, domácí odolávali s Pruskovou pomocí. Až deset minut před koncem si Vítkovice oddechly, Stříteský fauloval. Jen co se vrátil do hry, začali se bílí znovu tlačit před branku a osm minut před koncem se dočkali: Jan Benda snížil tečí Trávníčkovy střely. Domácí si nemohli přát víc, než následné Kubátovo vyloučení, v němž jim už po 6 vteřinách vrátil dvoubrankový klid rovněž tečí Tomášek.

Litvínov nesložil zbraně a Tomas necelé čtyři minuty před koncem po nájezdu znovu zatopil pod kotlem - 4:3. K vyrovnání už nevedla ani power-play, byť při ní s domácími hrálo i štěstí. Na prolomení ostravské série si tedy Litvínov musí ještě počkat, byť výkonem nezklamal a sehrál nešťastný zápas. S výjimkou závěru ho zradila hlavně koncovka, jinak soupeře přehrával.

Petr Bolek: 'V první třetině byl soupeř aktivnější, my jsme tahali za kratší konec. Do druhé třetiny jsme šli s tím, že hru zvedneme a to se nám podařilo. Zápas jsme k vítězství dovedli hlavně velkou bojovností, protože Litvínov byl od třetí části znovu aktivnější. Musíme vyzdvihnout výkon brankáře Pruska.'
Jaroslav Hübl: 'Prohráli jsme zápas s Pruskem. Už od první třetiny jsme byli v tlaku a měli dost šancí, bohužel zakončení bylo špatné a vzadu jsme dělali chyby, po kterých jsme inkasovali. Tím jsme domácí postavili na nohy, Vítkovice pak dobře bránily. Dostali jsme navíc dva góly v oslabení a to rozhodlo.'