Ve stejné sestavě jako proti Znojmu, tedy bez zraněných Poživila a Trávníčka a s Jaroslavem Hüblem v brance, odjel Litvínov k zápasu se Spartou s úvodním buly už v 17 hodin. Měl v něm blíž k bodovému zisku, než ukazuje konečný výsledek. I na sparťanském webu se objevilo: 'Hosté v závěrečné desetiminutovce sahali po vyrovnání a právem mohou cítit křivdu, že jim sudí Smeták za stavu 3:2 upřel přesilovku 5 na 3.' ...

Domácí výhra se zrodila ve druhé třetině. V té první získal aktivnějším Pražanům vedení Sivek a Litvínov navíc přišel o Jana Hranáče, přísně vyloučeného na 5 min. do konce zápasu za zákrok na Sivka u mantinelu. Do hry tak k premiéře naskočil Karel Kubát.

Po změně stran hosté přidali a dočkali se zasloužené odměny. Sklenička, který odjel k utkání jako náhradník, při prvním pobytu na ledě tečoval před brankou střelu Šlégra a vyrovnal na 1:1.

Klíčová pro další vývoj utkání, které sledovalo téměř sedm tisíc diváků, byla brzká odpověď Sparty. Už po 14 vteřinách Vaic dorazil Jerofejevsovu střelu a znovu získaným vedením uklidnil svůj tým. Na 3:1 upravil v přesilovce Hanzlík, jehož nahození prošlo přes skrumáž hráčů až do sítě.

Na začátku poslední třetiny se Litvínov ubránil dvojnásobnému oslabení a pak zdramatizoval utkání brankou Bednaříka. Při vyloučení litvínovského odchovance a čerstvé letošní akvizice Sparty Petra Nedvěda dokonce vyrovnal, ale gól nebyl i přes protesty uznán pro posunutou klec.

(Ač šlo podle všeho o úmyslné posunutí (viz TV záznam v Dohránu), vyloučení, které by poslalo Spartu do dvojunásobného oslabení, se Litvínov nedočkal. Klub dnes dopoledne celou záležitost plus další sporné verdikty posoudí podle obrazového záznamu a pravděpodobně podá protest).

Hosté dál tlačili znervóznělého soupeře, pět minut před koncem však tak trochu z čistého nebe vstřelil čtvrtý gól Langhammer a rozhodl o rozdělení bodů. Litvínov se za předvedený výkon nemusí stydět a my vás zveme do hlediště na páteční duel s Třincem!

Marian Jelínek: 'Na to, že to bylo pro oba soupeře druhé utkání v sezoně, sneslo vysoké měřítko a divákům se muselo líbit. Nezvládli jsme fázi, kdy soupeř snížil na rozdíl jednoho gólu. Až příliš moc jsme chtěli, ale naštěstí jsme dali čtvrtý gól, spadlo to z nás a závěr jsme měli pod kontrolou.'
    
Jaroslav Hübl: 'Myslím, že dnes diváci viděli hezký hokej. Od začátku byla Sparta lepší, my jsme celý zápas v podstatě tahali za kratší konec, i když jsme bojovali až do konce. Bohužel se nám ale nepovedlo zápas zvrátit.'