Padesát minut čekal Litvínov na gól proti úporně a dobře bránícímu soupeři. Přes polovinu zápasu prohrával 0:1 a stále narážel na kvality brankáře Marka Pince, který se hokejovému řemeslu vyučil na severu Čech. Pak však dvojici Kubinčák - Jenáček stačily necelé dvě minuty k obratu zápasu a rozbouření téměř zcela zaplněných tribun. Litvínov vyhrál 2:1, získal skalp posledního soupeře, který mu scházel a skvěle završil své extraligové účinkování v roce 2007.

Domácí ve stejné sestavě (jen místo Machuldy byl připraven Bahenský) opět začali aktivně a zatlačili soupeře. Vypracovali si několik brankových příležitostí, Tygři však udrželi čisté konto a pak sami udeřili: Pletka si najel na přihrávku a z levé strany překonal Jaroslava Hübla.

Hosté v dalším průběhu nevyužili téměř minutovou přesilovku pět na tři a soustředili se na bránění náskoku a rychlé protiútoky. Rozhodnout mohl Šachl, který neuvěřitelně v šanci minul prázdnou klec.

Litvínov dřel. Trenéři stáhli hru na tři formace, v závěru se probudili diváci a hnali tým na zteč. Liberec bez rozpaků vyhazoval puk za pukem na zakázaná uvolnění, nebezpečně zaútočit však také uměl. Dvě přečíslení dva na jednoho však nevyužil, jednou zastavil přihrávku Skuhrovec.

9:50 minuty před koncem Jenáček uvolnil na modré Kubinčáka, ten popojel do útočného pásma, vypálil, Pincovi proklouzl kotouč mezi betony a dojel do sítě - vyrovnáno. Euforii v extázi přetavil znovu Kubinčák. Jeho střelu od modré ještě tečoval Jenáček, gólman měl zakrytý výhled a obrat byl dokonán.

Posledních osm minut Liberec otevřel hru a vypracoval si několik střeleckých pozic, Litvínov měl však v zádech sedmého hráče v divácích a výhru i přes 45 vteřin trvající power-play udržel. V posledních okamžicích zůstával kotouč vesměs daleko od Hüblovy svatyně.

Na vítězný zvon zazvonil tentokrát Jan Hamák, vozíčkář a dlouholetý fanoušek žlutočerných barev.

Vladimír Čermák: ''Nepovedl se nám záměr, se kterým jsme sem přijeli. Pochválil bych Marka Pince za výborný výkon. Věděli jsme, že Litvínov má šňůru výborných výsledků, bohužel jsme ji nepřerušili.'

Petr Rosol: ''Měli jsme výborný začátek, v prvních osmi minutách jsme se dostali do třech šancí, které jsme bohužel neproměnili. Liberec se dostal do jednobrankového vedení. Zlomový moment byla šance Šachla, při které netrefil prázdnou branku. 0:2 by se nám asi těžko otáčelo, zatímco za stavu 0:1 jsme stále žili. Týmovým duchem a obrovskou bojovností jsme zápas otočili.'