Prakticky kompletní tým Kladna deklasoval HC Chemopetrol v úterý na jeho ledě 8:2, i když v jeho dresu nenastoupili Franěk, Šlégr, L. Poživil, Kubát, Reichel, Kubinčák, Trávníček, Jánský a Sklenička. Žlutočerný celek si tak připsal první výhru v Tipsport Hockey Cupu a poskočil v tabulce skupiny právě před Kladno na třetí místo. Tři kanadské body v utkání zaznamenali Jan Benda (2+1) a Daniel Branda (1+2).

Ve druhém utkání Chomutov nezopakoval heroický výkon ze severočeského derby a prohrál doma s Karlovými Vary 1:4.

Kladenští začali zápas dobře a využili hned první přesilovku k získání vedení v 8. minutě. Litvínov ale rychle skóre otočil, během jediné minuty, konkrétně 53 vteřin, se o to postarali Jan Benda a junior Martin Mach. 

Hosté začali diktovat tempo zápasu a do konce první třetiny mohli přidat další góly. Co se nepovedlo před první přestávkou, přišlo po změně stran.

V první polovině druhé třetiny Chemici třemi brankami odskočili na 5:1, poslední gól byl dokonce při vlastním oslabení. Byly to zásahy 'B + B + B', skórovali Bahenský, Branda a znovu Benda.

Domácím nebyly tentokrát nic platné ani přesilovky, gól nedali ani při dvojnásobné výhodě za stavu 1:5. O jejich branky se nakonec postarali tradičně 'dvojčata', Pavel Patera s Martinem Procházkou. Ten v 57. minutě snižoval na 2:7. Ještě v téže minutě ale pečetil na 8:2 obránce Milan Vobořil.

Dobře zachytal Jaroslav Hübl, zatímco kladenský brankář Orct nebyl v obvyklé formě. V poslední desetiminutovce zápasu tak narostl stav na pro domácí hrozivých 2:8. Zasloužili se o to Černý, Machulda a již zmiňovaný Vobořil. Zápas sledovalo 400 diváků. S využitím www.hc-kladno.cz

Tabulka:
1.HC Energie Karlovy Vary  3 2001 11:8 6
2.KLH Chomutov  2 1001   8:6 3
3.HC Chemopetrol    2 1001 10:9 3
4.HC Kladno  3 1002   9:15  3