Lehce si vytvářeli šance, hůře je proti výbornému brankáři Lašákovi proměňovali. Přesto nakonec po zásluze díky velké bojovnosti a dobrému pohybu litvínovští hráči zvítězili nad Pardubicemi 3:0.
Před téměř šesti tisíci diváky se Litvínov před Štědrým dnem výhrou vrátil do první desítky v tabulce. Dokázal přehrát soupeře i bez kapitána Reichela, který se svalovým zraněním odstoupil už v první třetině a rozšířil marodku domácího týmu (Rindoš, Bednařík). Brankář Hübl udržel čisté konto, na jeho protějšek mířilo 52 střel.

Na gól se čekalo do desáté minuty, kdy agilní Benda překonal skvěle chytajícího gólmana poprvé. V dalším průběhu, zejména po změně stran, nabízel zápas stále stejný obrázek: litvínovský tlak, přerušovaný ojedinělými, byť často nebezpečnými výpady hostů. Branda trefil tyč a tři vteřiny před koncem druhého dějství přišel klíčový moment zápasu: Punčochář zblízka prostřelil po zpětné Kubinčákově přihrávce Lašáka a upravil na 2:0.

I obrovské závary někdy až proti přírodním zákonům neskončily v pardubické kleci. Neujaly se střely, dorážky, teče, přečíslení. Jen samotný Branda mohl dnes svůj brankový účet hned zdvojnásobit. A tak se Litvínov dlouho musel obávat branky soupeře, která by zápas - vzhledem k obrazu hry až nezaslouženě - zdramatizovala. 

Ve třetím dějství se hra - vzhledem ke stavu vcelku logicky - vyrovnala. Domácí si hlídali náskok, hráli odpovědně zezadu a v předposlední minutě se dočkali pojistky z hole Trávníčka. Kotouč pronikl několik centimetrů za brankovou čáru, jak potvrdilo video. 

Litvínov prokázal velkou touhu po vítězství, hosté naopak nenavázali na své předchozí výkony a výsledky a jejich nejlepším hráčem byl jednoznačně gólman. Jeho protějšek si připsal 36 zákroků, nejtěžší proti střele Rolinka zblízka. Protože při nich byl stoprocentní, odměnou mu bylo další čisté konto.

O první přestávce čekalo na diváky překvapení. Nově odlitý zvon odhalil na ledě Karel Gott, který byl představen generálním manažerem HC Litvínov Václavem Hořejším a pozdravil diváky několika větami. Zvon osobně odlévali Robert Reichel a Jiří Šlégr a o jeho výrobu se zasloužili ing. Jiří Tietl, ředitel slévárenské divize Teplické strojírny, a jeho syn Daniel Tietl, slévarénský mistr. Plný stadión aplaudoval.

Výhra domácích tak nakonec ideálně zapadla do atmosféry večera a vítězný zvon byl pokřtěn Josefem Ulrychem opravdu vítězně.

Po zápase vjela na led motorová čtyřkolka s přívěsem řízená Jiřím Šlégrem. Přivezla klubové suvenýry - šály a kulichy - které hráči vhodili jako vánoční dárky divákům do hlediště.

Jiří Šejba: 'Nepotvrdili jsme dnes naše poslední výkony, byli jsme pomalejší, málo stříleli a neprokázali svoji kvalitu. Dva zápasy jsme měli dobré, třetí zase horší.'

Petr Rosol: 'Parádní utkání z naší strany, hodně střel. Hráčům bych chtěl za výkon poděkovat. Hosté mohou ještě děkovat brankáři Lašákovi, že si neodvezli větší příděl, chytal famózně. I když zlomový v utkání byl až náš druhý gól.'

Tak ještě jednou pěkné svátky všem hokejovým fandům!