Foto: Stanislav Souček

„Málo tlaku do brány, málo hry v útočném pásmu, malá agresivita,“ vyjmenovával všechny klíčové faktory po konci utkání Nicolas Hlava. Po nevýrazné úvodní periodě se však Verva herně zvedla a ve druhém dějství zabrala. „Po každé špatné třetině je potřeba si něco říct, takže jsme si to i řekli. Nemyslím si, že jsme tentokrát ale hráli dobře,“ mrzelo útočníka Litvínova.

Tým sráží marodka útočníků, na kterou se však Hlava nechtěl zaměřovat. Věří totiž v sílu kádru, který by si měl poradit s každou situací: „Na to koukat nemůžeme. Hráči, kteří nastoupí do zápasu, musí být na 100 % připravení. Je zbytečné se na to vymlouvat.

Proti stál rozjetý Hradec Králové, který měl za sebou čtyřzápasovou šňůru výher v nejvyšší soutěži. Naposledy přitom nasázel Vítkovicím devět branek a předtím ještě rozstřílel Spartu 5:0. „Hradec je nepříjemný, bruslivý a tvrdý soupeř. Samozřejmě jsme se jim chtěli vyrovnat nebo je přehrát, ale bohužel se to nepovedlo,“ litoval útočník s číslem 77 a zaměřil se přitom i na vlastní neproměněnou příležitost ve druhé periodě: Šance jsme tam malé měli. I já jsem tam měl šance, kdybych dal gól, mohlo to být 1:1, ale to je jen kdyby. Na to se nehraje.

Vervu přijela podpořit na východ Čech i početná skupinka fanoušků, kterých si hráči opravdu cení. „Podpory si hodně vážíme, akorát nás všechny mrzí, že se výsledek nedostavil,“ popisoval Hlava. Už v neděli si však může Litvínov na vlastním ledě spravit chuť v duelu s Plzní. Co bude úkolem hráčů přes víkend? Musíme si říct nějaké věci, které jsou potřeba změnit, a začít tvrdě pracovat. Musíme rubat, abychom tu pohodu získali zpátky. Nic jiného tam nevidím,“ dodal Nicolas Hlava bojovně.