Foto: Matyáš Rjabi

Na začátku prostřední dvacetiminutovky se sice Verva dostala do vedení, dalšími třemi zásahy ještě do konce periody si ale náskok vytvořila Sparta. „Je to škoda. První třetina byla velmi rychlá. Snažili jsme se dělat, co jsme mohli, abychom dostávali jejich obránce pod tlak. Fungovalo to, dokud jsme to dělali, ale ve druhé třetině jsme vypadli, což se nám nemůže stávat. Dostali jsme tři rychlé góly a museli jsme najednou dohánět,“ kroutil hlavou Maxim Čajkovič a pokračoval: „Musíme si na to dávat pozor, aby se nám to nestávalo a abychom tlačili a byli na koni my celých šedesát minut.“

Poprvé se Sparta dostala do vedení v polovině základní hrací doby, když se prosadila ve vlastním oslabení. „Není to nejšťastnější moment zápasu, ale jsme silný tým, první v tabulce, takže to je něco, z čeho se musíme rychle oklepat a prostě jít dál. Takový je hokej a tyhle věci se stávají. Musíme makat, abychom se těchto chyb vyvarovali. Nemůžeme na pár minut vypadnout. Když vyhráváme na střely a máme celkový tlak, musíme stále bušit a tlačit,“ popisoval herní rozpoložení týmu třiadvacetiletý útočník.

Sám přitom po zranění čekal měsíc na svůj extraligový debut, který vyšperkoval dvěma brankami. „Mohl to být kdokoliv jiný. Mně se podařilo, že to tam dvakrát padlo, za což jsem rád. Víc by mě potěšilo, kdybych nedal gól a vyhráli bychom. Nad takovým soupeřem jsou body cennější než moje góly. Takto je to dost trpké,“ popisoval skromně Čajkovič.

Na domácím ledě zapsala Verva třetí porážku v řadě, v plánech Litvínova to ale nic nemění. Všechno to byly těsné prohry. Měli jsme své světlé momenty, kterých jsme měli využít, stejně tak tam byly i věci, ze kterých se musíme poučit. Tři prohry v řadě nás netěší, ale nebudeme házet flintu do žita. Jdeme dál a další zápas vyhrajeme,“ dodal bojovně nakonec.