Foto: Matyáš Rjabi

Verva se po vyrovnaném úvodu v Mladé Boleslavi chopila vedení ve 12. minutě, kdy se trefil Petr Koblasa. „Měli jsme tam sehraný signál a celá pětka to suprově udělala přesně tak, jak jsme si řekli. Vyšlo mi to na střelu a trošku se štěstím se to tam odrazilo od tyčky zpět do gólmana a do brány, takže jsem samozřejmě rád,“ popisoval celou akci střelec úvodní branky.

Po vyrovnání na konci první periody Litvínov znovu odskočil, avšak na ledě soupeře to neměl vůbec lehké. „Věděli jsme, že mají kvalitu, a to se potvrdilo. Hráli jsme, co jsme chtěli. Šance jsme měli, na druhou stranu je měl i soupeř,“ uznal Koblasa.

I když Cheza neustále vedla, nakonec si z Mladé Boleslavi odváží jen bod. Po vyrovnání ve třetí části se šlo do prodloužení, kde domácí rozhodli v přesilovce. „Boleslav prohrávala a ještě k tomu doma, takže bylo jasné, že na nás vlétnou. Museli jsme jen tlak ustát, což se nám dařilo, tedy až do toho vyrovnání. Celý zápas jsme vedli a bylo to vyrovnané. Remíza tomu odpovídala, ale v tom prodloužení tam byl faul a oslabení tří proti čtyřem, což se blbě brání.

Rekordní sérii výher přerušily dvě porážky na ledě soupeře. Po Pardubicích padla Verva těsně i v Mladé Boleslavi, avšak nálada v týmu se tím nijak nemění. Všichni hráči vědí, co mají dělat, a to potvrdil i Petr Koblasa: Oba dva zápasy jsme prohráli těsně, tentokrát v prodloužení, takže tam žádný výbuch z naší strany nebyl. Byly to oba zápasy venku, teď se musíme připravit na to, abychom doma navázali na ta vítězství.“