189 centimetrů vysoký Beran prošel mládežnickými celky Litvínova, v loňské sezóně působil v kanadské BCHL a americké NCDC. V předloňské sezóně oblékal dres litvínovské juniorky, za 51 utkání nasbíral 10 kanadských bodů (2+8). Letošní ročník začne mladý obránce z důvodu herního vytížení v nižší soutěži, bude ale k dispozici jak litvínovské juniorce, tak A-týmu.

„Víťa zaujal v letní přípravě tak, že si řekl o profesionální smlouvu. Má velký potenciál, zároveň si ceníme i charakterových vlastností. Věříme, že bude tvrdě pracovat tak, aby se nadále zlepšoval," říká sportovní manažer Tomáš Vrábel. „Jsme přesvědčeni, že se do budoucna muže jednat o obránce, který si svým přístupem, charakterem a kvalitou řekne o svou pozici v tymu,“ dodává hlavní trenér A-týmu Karel Mlejnek.

Během sezóny budou chemici moci využívat také služby mladého brankáře Adama Kubíka, který bude k dispozici litvínovskému A-týmu během tréninků a v případě potřeby jako jedna z variant realizačního týmu na post brankářské trojky. „Jsme nesmírně rádi, že máme možnost mít Adama v tréninku. Jsme přesvědčeni, že to napomáhá jeho dalšímu růstu,“ zakončuje hlavní trenér Karel Mlejnek.