Polášek začínal s hokejem ve Vítkovicích, odkud zamířil do zámoří. 145. volba Vancouveru Canucks z roku 2010 si zahrála v kanadské QMJHL, oblékala také dresy Chicaga Wolves a Uticy Comets v AHL. Po prvním angažmá ve Spartě má 191 centimetrů vysoký obránce za sebou tři štace v KHL v dresech Novosibirsku, Soči a Nižněkamsku. „Adam Polášek reprezentoval národní mužstvo na olympiádě i na mistrovstvích světa, má více než 500 startů v extralize, a navíc má velice dobré parametry. Jsme moc rádi, že se nám ho podařilo získat do Litvínova,“ říká generální ředitel Pavel Hynek.

Po odchodu z Ruska oblékl Polášek ještě dres finské Tappary, v posledních sezónách působil v rodných Vítkovicích, v pražské Spartě a ve Třinci. S Oceláři získal v sezóně 2023/2024 mistrovský titul, ke kterému přispěl osmi kanadskými body (2+6) v 64 zápasech. „Do litvínovské kabiny chci přinést zkušenost a vítěznou mentalitu. Těším se na další výzvu,“ říká zkušený obránce.

„Chtěli jsme ještě více vyztužit obranné řady a rozhodli jsme se pro Adama. Jde o velmi zkušeného beka s bohatou kariérou, proto věříme, že nám pomůže na ledě i v kabině. Nadále ještě hledáme ofenzivního beka s velkým využitím v přesilových hrách,“ dodává sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Aktuální kádr HC VERVA Litvínov:

Brankáři: Matej Tomek, Šimon Zajíček.

Obránci: Marek Baránek, Kevin Czuczman, Kristaps Zile, Ondřej Baláž, František Gajdoš, Adam Polášek, Denis Zeman.

Útočníci: Martin Havelka, Nicolas Hlava, Ondřej Jurčík, David Kaše, Petr Koblasa, Matěj Maštalířský, Matúš Sukeľ, Andrej Kudrna, Jan Šprynar, Josef Jícha, Michal Gut, Matěj Pekař.