Ondřej Kaše mistrem světa

Příběh jako z pohádky. Ondřej Kaše v Litvínově úspěšně restartoval svou kariéru, necelé dva měsíce po skončení extraligové sezóny navíc na Staroměstském náměstí mohl slavit mistrovské zlato s českým nároďákem. Za 10 utkání se státním znakem na hrudi nasbíral sedm kanadských bodů (3+4) k nimž přidal i vítězný nájezd z úvodního duelu s Finskem. Kašoune, gratulujeme!

Slovensko prošlo do play off, nestačilo na Kanadu

Nejvíce zástupců měl Litvínov ve slovenském národním týmu. Kapitána Matúše Sukeľa (8 zápasů, 2+2) doplnil ve čtvrté formaci Andrej Kudrna (7 zápasů, 0+1), nejnovější posila František Gajdoš (8 zápasů, 0+1) jim kryl záda z postu sedmého obránce. Matej Tomek byl dvakrát na lavičce náhradníků, ani jednou však do utkání nezasáhl.

Zile s Jaksem bojovali za Lotyšsko

Šestinásobný účastník "dospělého" MS Kristaps Zile odehrál všech sedm utkání v základní části, na ledě trávil v průměru přes 15 minut. Defenzivně laděný bek nasbíral celkem dva kanadské body (0+2). Janis Jaks se zúčastnil svého sedmého mistrovství, průměrně odehrál více než 22 minut. Stejně jako Zile nasbíral dva kanadské body za dvě asistence.

Polsko i Velká Británie se s MS loučí minimálně na rok

Na opačné straně tabulky se objevilo Polsko s Velkou Británií. Oba celky se nedokázaly udržet mezi hokejovou elitou a vrací se do nižší skupiny MS. Pawel Zygmunt odehrál všech 7 zápasů ve skupině (0+1), Liam Kirk naskočil vinou zdravotních důvodů pouze do šesti (2+2).