O sérii dříve dokonce odvracel zkušený útočník mečbol domácích. Slova chvály za své nájezdy sklidili oba bratři Kašovi od spoluhráče Petra Koblasy. „Oba to mají natrénované, oba jsou zkušení hráči, takže ví, co dělají. V tak vypjatém závěru to zvládli skvěle.“

Úvodní čtvrtfinálový večer byl tak pořádně dlouhý. Litvínov od 11. minuty vedl díky brance Radima Šaldy, jenže zhruba minutu před třetí sirénou šťastně srovnal Lukáš Cingel. Vervu ale vyrovnávací gól nezlomil. „Bylo to hrozně nepříjemné. Celý zápas jsme odmakali a pak minutu do konce jsme dostali vyrovnávací gól. Něco jsme si pak řekli. Myslím si, že prodloužení jsme zase odehráli super,“ přemítal Koblasa.

„Nakonec jsme vyhráli, ale stálo nás to hodně sil navíc. Kometa tam předtím nějaké šance měla, takže nechci říkat, že nemohla dát gól. Ovšem ta branka, kterou jsme dostali, byla smolná,“ navázal litvínovský střelec.

Za osmdesát minut tedy na jihu Moravy padly dohromady pouze dva góly. Přítomní novináři se Koblasy po utkání ptali, zda by nebylo lepší, kdyby se hrálo až do rozhodujícího gólu. „Nájezdy jsou o štěstí, ale zas je otázka, jak dlouho by se hrálo, když za čtyři třetiny padly dva góly. Nevím, mně nájezdy nevadí, ale je to i o štěstí,“ zopakoval Koblasa.

Litvínov tak navázal na úspěšné zápasy proti Plzni a do čtvrtfinále vkročil správnou nohou. „Jeli jsme sem s tím jeden zápas vyhrát, naštěstí se to podařilo hned napoprvé. V kabině jsem už teď viděl, že i když jsme unavení, psychice to hodně pomůže. Další den se porveme o druhý bod,“ řekl odhodlaně třicetiletý křídelník.

Naopak Kometa hned v prvním zápase v letošním play off prohrála. Bude nakonec výhodou, že chemici jsou rozehranější? „Předkolo jsme zvládli na tři zápasy, takže pauzu jsme také měli dlouhou. Myslím si, že jsme odpočatí a pak už roli nehraje, jestli jsme měli pauzu týden nebo čtrnáct dnů,“ uzavřel Koblasa.