Vyřazovací boje startují předkolem pro pátý až dvanáct tým. To se stejně jako čtvrtfinále i semifinále bude hrát na tři vítězná utkání, finále potom na čtyři.

Verva se v prvním kole popasuje s Mladou Boleslaví, se kterou se již potkala v první fázi soutěže. Ze čtyř utkání se radovala hned v prvním vzájemném měření sil, když uspěla po obrovské přestřelce 7:5, poté ale padla 2:3, 3:4 a 1:5.

Černožlutým nevyšla první fáze soutěže, kdy v osmičlenné skupině z osmadvaceti zápasů vybojovali pouze šest vítězství a v nadstavbě je tak čekal boj o poslední čtyři místa v osmifinále. To nakonec černožlutí uloupili až v posledním kole, kdy doprovodili Zlín, Plzeň a Pardubice.

Původně mělo letos DHL extraligu juniorů znovu hrát čtrnáct mužstev, nakonec ovšem na jaře roku 2023 bylo rozhodnuto, že přímý sestup Olomouce se konat nebude. Navíc oproti původním plánům postoupil i Přerov, který přitom v baráži neuspěl s Českými Budějovicemi. A všechny tyto tři týmy nyní čeká boj o udržení, do čtyřčlenné skupiny padl ještě Mountfield.

V základní části bodově nejvíce zářil Ondřej Postl, který v šestapadesáti kolech posbíral sedmašedesát bodů. S dvaadvaceti nastřílenými brankami byl zároveň i nejlepším střelcem týmu, k tomu navíc přidal pětačtyřicet asistencí. V celé soutěži navíc tento počin stačil na čtvrté místo! V zádech má bronzového medailistu z posledního MS juniorů Matěje Maštalířského s bilancí (19+20), který ale stihl jen dvaatřicet zápasů.

V brance Vervy se představili tři gólmani, nejvíce toho odchytal Adam Kubík s úspěšností zákroků 89,80%, parťák Štěpán Stránský skončil na čísle 90,54%. Oba si připsali shodně vychytané čisté konto. Do jednoho duelu naskočil i sedmnáctiletý Lukáš Balík, ten se vytáhl na hodnotu rovněž téměř devadesát procent.

Osmifinále play off juniorů 2023/24

Úterý 7.3.2024 BK Mladá Boleslav vs. HC Verva Litvínov
Středa 8.3.2024 BK Mladá Boleslav vs. HC Verva Litvínov
Sobota 11.3.2024 HC Verva Litvínov vs. BK Mladá Boleslav
Neděle 12.3.2024 HC Verva Litvínov vs. BK Mladá Boleslav (případně)
Úterý 15.3.2024 BK Mladá Boleslav vs. HC Verva Litvínov (případně)