Dvanácté Vítkovice

Vítkovice oproti loňské sezoně výsledkově strádají. Na konci listopadu opustil kabinu americký snajpr Peter Mueller. Tento impuls, zdá se, uvolnil hráčům myšlenky a začaly se dostavovat lepší výsledky. Mimo jiné došli vítkovičtí hokejisté až do semifinále Ligy mistrů, kde však narazili na švédskou Skellefteu.

V posledním utkání se Vítkovice pokoušely vydolovat body na ledě brněnské Komety. K jejich smůle dolovala spíše Kometa. V první třetině se snažily tvořit a být aktivnějším týmem, soupeře přestřílely 15:9, i přesto svítila na kostce jednička u loga Komety a nula u Ridery. Ve druhé třetině se přesně otočil vzhled hry, dominovalo Brno. Ve 34. minutě zvyšoval již na 5:0 brněnský Zack Osburn. Vítkovice se prosadily na začátku třetí třetiny, konkrétně američan Willie Raskob, jedna trefa byla ale v dané situaci pochopitelně nic neřešící. Na druhé straně se počet branek zastavil na čísle sedm.

„Mně se to nebude hodnotit lehce, ale když to řeknu stručně, první třetina rozhodla. Měli jsme tam nějaké šance, ale nebyli jsme tam dost důrazní. Prohráli jsme, nejen z pohledu výsledku, ale v defenzivě jsme tam měli okýnka. Byli jsme nedůslední v defenzivní činnosti. Bohužel druhá třetina navázala nedůsledností na první třetinu a soupeř toho využil a potom to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ dodal k utkání asistent trenéra Jiří Veber.

Nejproduktivnějším hráčem Vítkovic je kapitán Dominik Lakatoš (9+12), který je společně s Lotyšem Robertsem Bukartsem nejlepším střelcem týmu.

Čtvrtá Verva

Litvínov v pátečním klání porazil Kladno a vítězně uctil klubové legendy. Kladno se, ač jako poslední tým, dlouho nechtělo s nepříznivým vývojem smířit. Chemikům se třikrát podařilo vést o dvě branky a kladenským se třikrát povedlo snížit na rozdíl jediné branky. V závěru utkání se však hosté k ničemu nedostali a Litvínov slavil po dvou porážkách výhru 4:3 za tři body.

Výhrou snížil bodové manko na třetí Třinec na čtyři body. Na pátý Liberec drží Verva stále tři body náskok a má zápas k dobru. Litvínov chce uspět i ve Vítkovicích a zlepšit tak venkovní výsledky. Doma teď znovu potvrdil, že černožlutá tvrz je ve stávající sezoně nedobytná.

„Připravovali jsme se na velice aktivní a agresivní hru soupeře, kterou se prezentuje na domácím hřišti. Všichni ví, že na Kladně mají vysoké a fyzické hráče, kteří se nebojí důsledné a tvrdé hry. Chtěli jsme rychle otáčet hru z pásma. Byly pasáže, které se nám dařily a naopak. Mrzí nás, že jsme nebyli zodpovědní při hře na kotouči v rizikových prostorech na konci druhé třetiny a poté, co jsme odskočili na 4:2. Jsou to pasáže, které se nám v zápasech, ve kterých vedeme, velice často opakují. Potřebujeme na tyto věci upozorňovat, neustále připomínat a ukazovat, protože v závěru sezony se musíme těchto věcí vyvarovat jinak nás budou soupeři trestat. Jsme spokojení a šťastní za tři body, protože si nemyslím, že bychom dnes byli lepším týmem. Kladno hrálo velice dobře, ale tři body zůstaly nám,“ ocenil nelehké vítězství hlavní trenér Karel Mlejnek.

Nejproduktivnějším hráčem Litvínova je zastupující kapitán Ondřej Kaše (17+21), který je zároveň nejlepším střelcem týmu. Na paty se mu dotahuje s 16 trefami Petr Koblasa. Nejlepším asistentem je David Kaše (11+22).

Vzájemná utkání

Oba celky už si ve vzájemných kláních připsaly výhru. Nejprve si zastřílela na domácím ledě Verva a porazila soupeře 6:3. Velmi podobný výsledek ale přineslo také utkání na druhé straně republiky, v tom zvítězily 6:2 Vítkovice.