Osmá Kometa

Brňané se po novém roce snaží zapomenout na neveselé výsledky z prosince. Zatím se jim v tom daří. Fanoušky sice modrobílí hokejisté nepotěšili při domácím derby se Spartou, za to hned o dva dny později vyloupili dva body v Pardubicích. Aby toho proti pardubickému celku nebylo málo, ihned v dalším kole srovnávali z 2:6 na 6:6 během posledních 10 minut hry. Nakonec z toho vytěžili bod. 12. ledna přivítali Olomouc, proti které zapsali první výhru za tři body od 3. 12., kdy vyhráli v Liberci. Naposledy se Kometa vydala na led plzeňských indiánů, kde zvítězila 3:2.

„Myslím si, že jsme v Plzni ubojovali, odpracovali utkání. Byl to týmový výborný výkon, kdy jsme si šli za svým. Chtěli jsme navázat na páteční vítězství doma a získat body i tady. Podařilo se nám získat tři body a jsme za to velice rádi," nechal se na pozápasové tiskové konferenci slyšet asistent trenéra Jiří Otoupalík.

Kometa Brno se bude muset obejít bez služeb Petra Holíka, jehož kvůli neuspokojivým výkonům poslala na hostování do Zlína. Druhým směrem přišel brněnskému týmu vypomoci bek Marek Hrbas, který má mimo jiné také starty v černožlutém dresu.

Nejproduktivnějším hráčem je Jakub Flek (10+21). Nejlepším střelcem týmu je se 14 zásahy obránce Daniel Gazda.

Čtvrtý Litvínov

Litvínov potvrzuje sílu na domácím ledě. V novém roce sice padl v derby s Karlovými Vary, ale poté skolil Třinec a následně 4:3 po prodloužení jihočeský Motor. Poslední utkání odehrála Verva na ledě Sparty, kde hrála prvních 40 minut vyrovnané utkání. Po dvou třetinách bylo skóre díky trefám Andreje Kudrny, Ondřeje Kašeho a Radima Šaldy nerozhodné 3:3. Ve třetí třetině využil hned zkraje přesilovou hru Roman Horák a utkání definitivně pražští zlomili na svou stranu zásluhou trefy Ondřeje Najmana v 52. minutě. Gól Filipa Chlapíka do prázdné branky dal výsledku pouze definitivní podobu na 6:3.

„Od začátku zápasu jsme prohrávali více soubojů, všude jsme byli pozdě a skvěle nás držel Zajda. Byla to trochu divočina. Můžeme být rádi za výsledek, který byl na začátku třetí třetiny. Potom se nám to trochu sesypalo, dostali jsme tři góly a bylo po zápase," zhodnotil průběh utkání autor výstavní pumelice Radim Šalda. „Jedeme dál, hlavy nevěšíme," dodal.

Nejproduktivnějším hráčem Chezy je kapitán Ondřej Kaše (17+20), který je zároveň nejlepším střelcem týmu. V patách mu jsou s 15 zásahy Petr Koblasa a se 13 Liam Kirk. Neopomenutelnými playmakery jsou především Jindřich Abdul (11+18) a David Kaše (10+19). Nejproduktivnějším obráncem je Janis Jaks (3+12).

Vzájemná utkání

V obou vzájemných utkáních zvítězil po třech bodech Litvínov. Nejprve 3:2 v Brně a poté 6:3 na Zimním stadionu Ivana Hlinky.