Z pohledu Motoru

České Budějovice mají z posledních čtyř utkání čtyři body. Po prohře na nájezdy s Vítkovicemi přišla také prohra v Liberci. Na ledě poslední Boleslavi zvítězili Jihočeši 4:2 a poslední utkání odehráli opět s Libercem, tentokrát jako domácí tým. Pro Motor se utkání nevyvíjelo vůbec dobře, již po první třetině prohrával 0:4. Jediný gól domácích zapsal až v čase 56:55 někdejší útočník NHL Dominik Simon, který upravil skóre na 1:8.

„Špatně jsme do utkání vstoupili a na ledě bylo jenom jedno mužstvo. Soupeř nás načapal a vůbec v ničem jsme se mu nevyrovnali. I takové zápasy bývají, ale musíme se z toho poučit a co nejrychleji zapomenout, protože teď se bude hrát v rychlém sledu řada utkání. Je třeba pogratulovat soupeři, který nás ve všech směrech předčil,“ znělo po utkání na tiskové konferenci z úst hlavního trenéra Budějovic Ladislava Čiháka.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je osmatřicetiletý matador Milan Gulaš (9+13). Nejlepším střelcem jihočeského celku je útočník Adam Kubík (11).

Z pohledu Vervy

Litvínov vstoupil do nového roku domácí porážkou 1:6 v derby s karlovarskou Energií. Následně doma přivítal Třinec, který porazil 5:2 navzdory tomu, že soupeř dvakrát vedl. Ihned na začátku druhé třetiny srovnával po ukázkové kličce Jindřicha Abdula na 1:1 baseballovou dorážkou Liam Kirk. Na jeho trefu dokázali hosté odpovědět do 35 vteřin, konkrétně Adam Smith. Utkání se povedlo zlomit ke konci druhé třetiny díky trefám bratrů Kašových. Nejprve srovnal David a 25 vteřin před sirénou dokonal otočku Ondřej. Dvoubrankový rozdíl vystřelil ve spolupráci s Tomášem Urbanem Jindřich Abdul a výhru korunoval trefou do prázdné branky Nicolas Hlava.

Posledním utkáním bylo pro chemiky opět derby s Karlovými Vary. To, stejně jako v minulém týdnu, vyhráli energetici. Tentokrát se ale povedlo Vervě urvat alespoň bod za prohru 1:2 po prodloužení. „Neměli jsme dobrý start. Celá první třetina byla z našeho pohledu ospalá. Pak jsme si něco řekli, snažili jsme se hráčům srovnat hlavy, aby začali jezdit a hýbat se. Myslím si, že se to potom trochu zvedlo. Snažili jsme se tu hru vyrovnat. Bohužel se nám to pak už nepovedlo překlopit do vítězství. Celkově to byl urputný zápas, kde nebylo tolik šancí,“ zhodnotil venkovní prohru asistent trenéra David Kočí.

Nejproduktivnějším hráčem Vervy je Ondřej Kaše (16+17), jenž je zároveň nejlepším střelcem týmu a celkově druhým nejlépe bodujícím hráčem soutěže. Na záda mu v počtu vstřelenách branek dýchají Petr Koblasa (14) a Liam Kirk (13). Nepostradatelnými tvůrci hry jsou především David Kaše a Jindřich Abdul (oba 10+18). Nejproduktivnějším obráncem je Janis Jaks (3+11).

Vzájemná utkání

Nejprve se z výhry 4:3 radovali černožlutí. V listopadu naopak zvítězil Motor 1:0.