Z kabiny Energie

Karlovarští hokejisté se od nového roku vezou na vítězné vlně. Po výhře nad Litvínovem se energetikům dařilo také v Hradci Králové, kde otočili nepříznivě se vyvíjející zápas, který nakonec dospěl do samostatných nájezdů. V nichž rozhodl o vítězství Energie Vít Jiskra. „Jsou to hodně cenné body, protože si myslím, že jsme dnes byli horším týmem, ale bojovností se nám podařilo vyrovnat. Před třetí třetinou jsme si řekli, že jakýkoliv bod odsud je dobrý a my máme dva, takže nemůžeme být šťastnější," říkal po utkání kapitán Jiří Černoch.

Energie se však potýká s velkou marodkou. Na listině zraněných jsou 4 obránci a 2 útočníci, mezi ně patří také nejproduktivnější hráč Energie Dávid Gríger, nad jehož zítřejším startem visí podle oficiálních stránek klubu otazník.

Do brankoviště se po menší nemoci vrátil Dominik Frodl, který v Hradci čelil 48 střelám, z nichž inkasoval pouze dvě branky.

Litvínov se dotáhl na třetí místo

Po porážce s Karlovými Vary se chemikům dařilo. Na domácím ledě přivítali třinecké Oceláře, družina Karla Mlejnka ve druhé třetině diktovala tempo hry a v závěrečné dvacetiminutovce dovedla utkání do vítězného konce. „Jsme rádi, že jsme se dokázali na zápas nastavit mnohem lépe než posledně. Od začátku utkání jsme pracovali. Zápas se vyvíjel ve vlnách, kdy byl chvíli lepší soupeř a chvíli naopak my. Bylo to nahoru-dolů a my dokázali potrestat chyby soupeře, čímž jsme překlopili utkání na svou stranu,“ říkal asistent David Kočí na tiskové konferenci.

Na bodovém zisku se podílel i druhý nejproduktivnější hráč extraligy Ondřej Kaše, který si v zápase připsal 1+1. Zůstává tak v čele klubového bodování, zároveň je nejlepší střelcem.

Vzájemné zápasy

8. kolopá 6. 10. 2023Energie KV

Litvínov

1:4
21. kolopá 24. 11. 2023LitvínovEnergie KV
6:4
47. kolost 3. 1. 2024LitvínovEnergie KV
1:6