Oceláři jsou třetí

Třinečtí hokejisté sídlí na třetí příčce se skóre 98:77 a 59 body, po slabším prosinci se jim podařilo zvítězit třikrát v řadě. Po těsné výhře v Olomouci, kterou přetlačili brankou na 2:1 až ve třetí třetině, předvedli skvělý obrat proti Hradci Králové. Mountfield hrál na ledě Třince velmi vyrovnaný duel, po 40 minutách bylo skóre nerozhodné 1:1. Ve 42. minutě poslal brankou z přesilové hry hosty do vedení Jordann Perret a zdálo se, že urval pro svůj tým psychickou výhodu, která hráčům uvolní ruce a požene je za vítězstvím. Opak byl pravdou. Již po minutě bylo srovnáno. Richard Pánik započal šestigólovou smršť. Zlomovým bodem byly dvě branky v rozmezí osmi sekund, kterými domácí odskočili na 4:2. Bezmocným hostům nepomohla ani výměna brankářů a skóre se zastavilo až za stavu 7:2.

Poslední duel odehráli Oceláři na ledě poslední Mladé Boleslavi, kde brali dva body po výhře na nájezdy. Trenér Zdeněk Moták ale dva body bere. „Před pár týdny to byl stejný výsledek, ale jiný průběh. Tentokrát jsme většinu zápasu vedli, ale utkání to bylo vyrovnané. Vzalo nám spoustu sil. Jsme rádi za to, že odsud odvážíme dva body.“

Nejproduktivnějším hráčem Třince je Martin Růžička (14+17), který je zároveň nejlépe skórujícím hráčem týmu. Druhým nejaktivnějším snajprem je s 12 zásahy Richard Pánik.

Z tábora domácích

Litvínov má po 32 odehraných zápasech na kontě 56 bodů se skóre 101:91. Statistika tedy jasně hovoří, že tým má třetí nejlepší útok v lize. Po bodově slabším období se vrací forma, kterou měli svěřenci Karla Mlejnka na začátku sezony. Z posledních šesti duelů chemici pětkrát bodovali, ke konci kalendářního roku soupeře nešetřili. Po výhře 6:3 nad Libercem, přišla vysoká výhra 5:1 v Hradci a den před silvestrem demolice Mladé Boleslavi 6:1 v hlavní roli s hattrickem Lukáše Válka jim tak patřilo čtvrté místo extraligové tabulky.

V posledním utkání se bohužel Vervě nepodařilo na výborné výsledky navázat a v derby s Karlovými Vary padla 1:6. Utkání rozhodla smršť v prvních osmi minutách, kdy hosté vstřelili hned tři branky. Naději dal ihned po třetí inkasované brance Petr Koblasa, který v čase 08:00 snižoval na 1:3. Druhá třetina branku nepřinesla a ve třetí části hry pojistili výhru Ondřej Beránek a dvěma trefami Vít Jiskra. „Rozhodl začátek utkání. Prvních deset minut, kdy soupeř vstřelil tři rychlé góly, a to rozhodlo. My jsme pak už nebyli schopní se do toho vrátit. Naše nastavení na tento zápas nebylo dobré. Nepracovali jsme tak, jako v předešlých zápasech. Extraliga je velice vyrovnaná a jakmile přestanete pracovat a nebudete do toho dávat srdíčko, tak vás soupeři porazí. Dnešní nastavení nebylo dobré a doufám, že jsme si to vybrali a příští zápas bude mnohem lepší,“sdělil médiím asistent trenéra David Kočí.

Nejproduktivnějším hráčem Litvínova je kapitán Ondřej Kaše (14+16), který je zároveň nejlepším střelcem týmu. Stejný počet zásahů má také Petr Koblasa. Nejlépe asistujícími jsou Jindřich Abdul (17), Ondřej Kaše (16), David Kaše (16) a z obránců Janis Jaks(11).

Vzájemné zápasy

Obě vzájemná utkání vyhrál Litvínov. Nejprve doma 6:4 a následně ve Werk Aréně 3:2 po prodloužení.

7. kolone 1. 10. 2023Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky

Litvínov

Třinec
6:4
20. kolone 19.11. 2023Třinec, WERK ARENATřinecLitvínov2:3p.