Dobrá forma Litvínova

Žlutočerní zakončili minulý rok s dobrou formou, když z posledních pěti utkání ovládli hned čtyři. Postupně si poradili s Pardubicemi, Libercem, Hradcem Králové a také Mladou Boleslaví. Svěřenci Karla Mlejnka nestačili pouze na Plzeň, které podlehli na domácím ledě 2:3 po samostatných nájezdech.

Nejproduktivnějším hráčem domácích je Ondřej Kaše, ten si připsal třicet kanadských bodů za čtrnáct branek a šestnáct asistencí. Zároveň je i nejlepším střelcem týmu. Nejvíce gólových přihrávek si připsal Jindřich Abdul, a to sedmnáct.
Litvínovští okupují čtvrté místo extraligové tabulky se ziskem šestapadesáti bodů. Náskok na páté České Budějovice je šestibodový, na třetí Třinec chybí chemikům pouhý bod.

Trapící se Energie

Hokejisté ze západních Čech nezastihla ke konci roku nejlepší forma, když momentálně táhnou šnůru dvou proher, když nestačili na svém ledě na Liberec a poté podlehli poslední Mladé Boleslavi. Předtím se ale Energii povedlo zvítězit v Západočeském derby, když na svém ledě udolali Plzeň v poměru 4:1.

Produktivitě v hostujícím dresu vládne David Gríger, který si připsal devětadvacet bodů za čtrnáct branek a patnáct asistencí. Díky této bilanci je nejlepším střelcem i nahrávačem Západočechů. Brankář Dominik Frodl se může pyšnit 92.05 % úspešností zákroků, což ho řadí na páté místo extraligové tabulky.
Karlovy Vary se nachází na desátém místě tabulky se ziskem osmatřiceti bodů. Náskok na jedenáctou Plzeň je tříbodový. Na devátou Olomouc chybějí Energii dva body.

Vzájemné zápasy

Obě vzájemné utkání v této sezóně vyzněly lépe pro svěřence Karla Mlejnka. Nejdříve Verva loupila v Karlových Varech, odkud si přivezla tři body za výhru 4:1 a poté doma dokázala otočit utkání z 0:3 a dokráčet si pro vítězství 6:4.