Z kabiny Vervy

Poslední duel letošního roku odehraje Litvínov před svým publikem proti mladoboleslavským bruslařům. Klání odstartuje třízápasový maraton chemiků na domácím ledě. Před své diváky se Verva vrací v dobré formě. V úterý vyhrála nad Libercem vysoko 6:3 a poté našla i správný recept na Hradec Králové, odkud si taktéž odvezla tříbodový zisk po výhře 5:1.

Nejproduktivnějším hráčem Litvínova je nadále Ondřej Kaše se 13 góly a 15 asistencemi. Na druhém místě je pak jeho bratr David Kaše, který je nejlepším nahrávačem chemiků "Ve druhé třetině jsme trochu polevili, udělali jsme tam chybičku, ze které jsme dostali gól. Určitě je pro nás důležité, že už jsme poté neinkasovali a že náš Matej výborně podržel. Odmakali jsme to a jsem rád, že jsme vyhráli," prozradil v rozhovoru David Kaše po vítězství v Hradci Králové.

Litvínov se ziskem 54 bodů je aktuálně na 4. místě v tabulce. Případnou výhrou se může posunout na třetí příčku, o motivaci je tak postaráno.

Z kabiny bruslařů

Mladoboleslavští se v letošní sezoně hledají. Výměna trenéra nepřinesla tolik ovoce, kolik se předpokládalo, a tak se ziskem 24 bodů nachází až na posledním 14. místě v tabulce. Ze třiceti zápasů dokázali pouze šestkrát zvítězit za plný počet bodů.

Ovšem poslední dva zápasy bruslařům vyšli. Nejprve zdolali Kometu 3:1 a ve čtvrtek dokázali porazit také Karlovy Vary. Svou formu potvrdil Róbert Lantoši, který je nejproduktivnějším hráčem Mladé Boleslavi a v posledním klání si připsal 0+3 a výraznou měrou se tak podílel na bodovém zisku.

V brankovišti se pak střídá Filip Novotný s Janem Růžičkou. Druhý jmenovaný má o trochu lepší statistiky, přesto se oba hráči pohybují kolem 90% úspěšnosti.

Silnou stránkou bruslařů jsou přesilové hry. Ač se v celkové tabulce nachází na posledním místě, v početních převahách se jim daří nad míru dobře - 26,47 % je řadí na 2. místo v této herní disciplíně. Na opačném konci se pak Mladá Boleslav nachází v oslabení, ve kterých inkasovala už 29 branek.

Vzájemné zápasy

Ve vzájemných zápasech si dosud oba týmy rozdělily body rovným dílem. Každému celku se podařilo vyhrát domácí zápas. Kdo se bude radovat ve třetím vzájemném klání?

6. kolo 29. 9. 2023 pátekHC VERVA Litvínov – BK Mladá Boleslav 5:2
19. kolo 17. 11. 2023 pátekBK Mladá Boleslav – HC VERVA Litvínov 5:0