Z kabiny domácích

Litvínovští v posledním předvánočním klání hostili na svém ledě Plzeň. Už se zdálo, že si Škoda odveze plný bodový zisk, když v 60. minutě srovnal svým druhým gólem v zápase Ondřej Kaše. Utkání tak dospělo do prodloužení a následných samostatných nájezdů, ve kterých se více zadařilo hostům, a tak bonusový bod putoval na západ Čech. „Na domácím ledě jsme prohráli jeden zápas za tři body, tudíž si myslím, že bychom z toho neměli dělat vědu. S Plzní jsme prohráli na nájezdy, což je vždy loterie,“ uvedl po bodovém klání střelec obou branek Vervy a nejlepší hráč zápasu Ondřej Kaše.

Po 28 odehraných zápasech se Litvínov nachází na 5. místě se ziskem 47 bodů. Velkou měrou se na bodovém zisku podílí právě Ondřej Kaše, který je aktuálně nejproduktivnějším hráčem Litvínova a nasbíral 24 bodů. V brankovišti pak dostávají prostor oba maskovaní borci, tedy Šimon Zajíček i Matej Tomek, který zlikvidoval už 543 střel. Zajíček je pak procentuálně nejlepším gólmanem soutěže s úspěšností 93,66%.

Hra Vervy je postavena na černé práci, a tak je Mlejnkova družina právem na prvních příčkách v oblasti hitů nebo zblokovaných střel.

Z kabiny Tygrů

Liberečtí Tygři jsou tabulkově přímým soupeřem Litvínova. Se ziskem 47 bodů se nachází na 4. místě. O lepším postavení Liberce rozhoduje příznivější skóre. Tygři jsou aktuálně při chuti. Vyhráli tři zápasy v řadě a v Litvínově budou chtít uspět. Naposledy uspěli po reprezentační pauze poměrem 5:2 v Hradci Králové.

Bodově se daří zejména Tomáši Filippimu, který se 33 body (12+21) vede kanadské bodování nejen týmu, ale také celé extraligy. Na druhou stranu se Tygrům příliš nedaří v přesilových hrách. Čtyři branky inkasovali ve vlastní početní výhodě a pouze 19 jich dokázali využít. Ani speciální týmy na oslabení na tom nejsou nejlépe. Liberci náleží 13. příčka s úspěšností kolem 74%. Navíc svěřenci Filipa Pešána patří mezi 4 nejvylučovanější týmy soutěže.

Tygři pustili do hry tři gólmany, z nichž jedničkou zůstává Daniel Král s 90.51%. Na pozici dvojky pak v posledních zápasech působil Lukáš Pařík.

Vzájemné zápasy

V první čtvrtině sezóny se z vítězství na domácím ledě radovali chemici, ve druhé čtvrtině pro změnu Tygři. Potvrdí opět domácí celek vítěznou bilanci?

4. kolo 24. 9. 2023 neděleHC VERVA Litvínov - Bílí Tygři Liberec4:1
17. kolo3. 11. 2023 pátek Bílí Tygři Liberec - HC VERVA Litvínov 5:2