Původní text:

Kometa ve středu tabulky

Doposud si modrobílí připsali 14 výher a 13 proher. S touto vyrovnanou bilancí není divu, že se pohybují uprostřed tabulky. Z posledních třech utkání uzmul brněnský celek pouze bod. Těsným rozdílem 1:2 padl po vyrovnané partii na ledě Třince. Následně prohrála Kometa 2:5 v Hradci Králové. Do 53. minuty bylo utkání nerozhodné, na kostce svítil stav 2:2. V 54. a 58. minutě ale hned dvakrát udeřil exlitvínovský snajpr ze země javorových listů. Ano, prosadil se Giorgio Estephan a o výhře domácích bylo rozhodnuto.

Poslední utkání odehráli Brňané v Karlových Varech. Je známo, že právě na ledě Západočechů se jim příliš nedaří. V utkání šla do vedení nejprve Kometa, ale ještě vteřinu před první sirénou otočil skóre na 2:1 Dávid Gríger. Ve 45. minutě srovnal na 2:2 brankou v oslabení Jakub Flek, který to ve Varech díky svému dřívějšímu působení velmi dobře zná. Do uplynutí 60 minut hry se nic výraznějšího neudálo a rozhodnout muselo prodloužení. V něm vystřelil druhý bod Energetikům Vít Jiskra.

V utkání si odbyl debut brněnský brankář Jan Kavan, kterého po utkání chválil hlavní trenér Jaroslav Modrý. „Dva aspekty v utkání. Neubráněné oslabení v první třetině, když jsme si nechali dát gól vteřinu před koncem. Pak jsme si vytvořili mnoho šancí, ale musíme být ještě produktivnější, respekt ke karlovarskému gólmanovi. Musíme dostávat více puky do brány. Chtěl bych pochválit našeho gólmana, první start v extralize, je pěkné vidět to mládí a práci, co dělají v našem klubu trenéři a posouvají mladé kluky a pomáhají jim v hokejovém růstu.“

Nejproduktivnějšími hráči jsou Steve Moses (12+8) a Jakub Flek (6+14). Steve Moses je zároveň nejlepším střelcem týmu.

Litvínov usiluje o návrat do první čtyřky

Verva se aktuálně nachází na páté příčce se 47 body. Čtvrtý Liberec je lepší pouze o skóre a na třetí Třinec schází Severočechům čtyři body.

Litvínovští odehráli poslední utkání doma s Plzní. Verva šla do vedení po šťastném nasměrování přihrávky Ondřeje Kašeho do vlastní branky Miroslavem Indrákem. Špatnou rozehrávku domácích potrestal Ondřej Matýs a po pár minutách otáčel na 1:2 Michal Houdek, při jehož střele výtečně zaclonil ve výhledu Mateji Tomkovi Jakub Lev. Na chemiky se ale štěstí přeci jen ještě jednou usmálo. Osm vteřin před koncem vyslal puk na teč z oblasti pravého kruhu Liam Kirk. Před brankou se v tu chvíli mezi několika hokejisty pohyboval také Ondřej Kaše, kterému se otřel kotouč o brusli a zamířil za záda Dominika Pavláta, bylo vyrovnáno. V prodloužení měly šance oba týmy. Fanouška musela předvedená pětiminutovka bavit, gólu se v ní však nedočkal a na řadu přišly samostatné nájezdy. Za domácí uspěl pouze Jindřich Abdul, zatímco u hostů byli úspěšní střelci dva – Aleksi Rekonen a Ondřej Matýs.

Ondřej Kaše v rozhovoru pro média litoval neproměněných šancí. Musíme dávat více gólů, protože dvě branky jsou na poměr šancí, které jsme měli, málo." Zároveň vyzdvihl skvělou práci slovenského brankáře, „Byl to souboj gólmanů. Matej Tomek nás v několika šancích velice podržel.“

„Myslím si, že ten bod je dneska pro nás velmi cenný. V defenzivní činnosti jsme nebyli dobří. Soupeř byl silnější. Overtime a nájezdy jsou samozřejmě disciplína, kde se to může překlopit na jakoukoliv stranu. Asi se to dnes spravedlivě přetočilo na stranu soupeře,“ zaznělo při hodnocení utkání od hlavního trenéra Karla Mlejnka.

Nejproduktivnějším hráčem je zastupující kapitán Ondřej Kaše (11+13), který je zároveň spolu s Petrem Koblasou nejlepším týmovým střelcem.