Litvínov prohrál pět zápasů v řadě

Svěřenci hlavního trenéra Karla Mlejnka neprožívají nejpovedenější období sezóny, černožlutý celek kapituloval již pětkrát po sobě. Čtyřikrát chemici nepřivezli ani bod z venkovních duelů, v posledním kláním na domácím ledě podlehli Olomouci v prodloužení. Měli jsme do utkání dobrý nástup, ale čekali jsme, že v první třetině budeme mít ještě trochu víc energie. Soupeř velice brzy srovnal hru. Co bylo pozitivní jsou ubráněná oslabení v první třetině a na začátku druhého dějství jsme ubránili další. Věděli jsme, že nějakou přesilovou hru mít budeme, což se stalo, ale bohužel jsme si gólem nepomohli. Speciální týmy na obou stranách v oslabení pracovaly velmi dobře. Myslím si, že utkání bylo naprosto vyrovnané," hodnotil utkání Karel Mlejnek.

Chemikům v utkání s Olomoucí chybělo hned několik opor, kromě zraněných Matúše Sukeľa a Janise Jakse do utkání nezasáhli také potrestaní Ondřej Kaše a Denis Zeman. První z jmenovaných bude chybět také během duelu s Pardubicemi, kdy skončí jeho dvouzápasový disciplinární trest. Menší zdravotní potíže postihly také Lukáše Válka a Ondřeje Jurčíka, v sestavě se naopak objevili mladíci Ondřej Baláž, Fabien Kočí, či Tomáš Urban.

Vzájemná utkání

Litvínov i v polovině sezóny zůstává spolu s Libercem jedním ze dvou týmů, které dokázali pardubické Dynamo porazit v základní hrací době. Chemikům se to povedlo 27. října v přímém souboji o první místo. Před vyprodaným Zimním stadionem Ivana Hlinky nastříleli černožlutí hned tři góly v první třetině a pohodlně si dokráčeli pro tři body.

Pardubice suverénně vládnou lize

Dynamo podle očekávání kraluje základní části extraligového ročníku, tým Václava Varadi bodoval 24krát z 26 utkání a zaslouženě vede tabulku s pohodlným šestibodovým náskokem na pražskou Spartu. Naposledy si pardubičtí poradili s českobudějovickým Motorem, kdy ve třetí třetině otáčeli nepříznivé skóre 1:3. „První třetina z naší strany nebyla dobrá. Bylo tam spoustu faulů a nedisciplinovanost. Stáhlo se to na pár hráčů, kteří hrají oslabení. Pak tam byly i přesilovky, čímž byla ta třetina hodně poznamenaná. Ve druhé třetině jsme se nemohli vůbec dostat do tempa, soupeř byl prostě lepší a přehrával nás. Nebyli jsme to my. Třetí třetina už byla skvělá, za což patří hráčům velké dík. Soupeř hrál dobře a kluci se hodně nadřeli. Věděli jsme, že když dáme kontaktní gól na 3:2, že se to zvedne a kluci si začnou věřit a poženou nás lidi, což se nám potvrdilo. V té třetí třetině a v prodloužení už to bylo to, co hrajeme a co jsme. Vítězství si vážíme, ukazuje to, jak je tým morálně silný," hodnotil utkání asistent Marek Zadina.

Nejproduktivnějším hráčem Dynama je Robert Kousal, který ve 26 zápasech nasbíral 27 kanadských bodů za 6 gólů a 21 asistencí. V těsném závěsu je ostrostřelec Lukáš Radil, který má na kontě 25 kanadských bodů a 13 přesných zásahů. Brankovišti vládne zkušený Roman Will, s celkovou úspěšností zákroků 92,05 % je nezpochybnitelnou jedničkou mezi třemi tyčemi branky extraligového lídra.