Z kabiny Vítkovic

Ridera nezažívá zrovna ideální období. Ve 22 dosud odehraných zápasech získala 19 bodů, což stačí pouze na 13. místo tabulky. Od poslední Mladé Boleslavi dělí Vítkovice pouze bod. Před několika dny byl navíc oznámen odchod amerického útočníka Petera Muellera, který byl třetím nejproduktivnějším hráčem Ridery.

Vítkovice mají v zádech už 7 porážek v řadě. Tu poslední zaznamenala Ridera na ledě Pardubic, se kterými sehrála vyrovnaný souboj, jenž dospěl až do samostatných nájezdů, kde se bylo ovšem úspěšnější Dynamo. Z ledu lídra tabulky si tak Ridera odvezla alespoň jeden velice cenný bod. Důležitou roli sehrál brankář Matěj Machovský, který si připsal 44 úspěšných zákroků a velkou měrou se podílel na vyrovnané hře. „Mohli jsme to zvrátit na naši stranu, měli jsme tam příležitosti. S pokorou bereme ten jeden bod, ale pro nás je priorita na to opět navázat, tak abychom se posouvali. Víme, že když se na něčem pracuje, tak ta změna nenastane okamžitě, je to postupný proces, ale věřím, že jsme to nastartovali správně,“ řekl na tiskové konferenci po zápase trenér Vítkovic Pavel Trnka. 

Více prostoru v brance ale v této sezóně dostává Lukáš Klimeš. Ten ve 14 odehraných zápasech drží úspěšnost zásahů ve výši 91,45 %. Nejproduktivnějším hráčem Vítkovic je Dominik Lakatoš, který vstřelil 8 branek a na stejný počet nahrál. Produktivní je také kanadský obránce Stuart Percy, který má na svém kontě 15 kanadských bodů za 3 branky a 12 asistencí. 

Z kabiny Litvínova

Svěřenci Karla Mlejnka si v pátečním klání připsali třetí porážku v řadě a ani oni nezažívají nejšťastnější období. Ač byla Verva střelecky aktivnější, tak nedokázala najít recept na kladenského brankáře a nevstřelila žádnou branku. Z ledu Rytířů tak odjela s porážkou 0:3. „Jsme nyní ve fázi, která není dobrá a hrabeme se z toho ven. Pracujeme dennodenně a uvidíme, co z naší strany přinesou další dny,“ uvedl trenér Karel Mlejnek.

Šňůra po venkovních stadionech zatím nepřinesla Litvínovu žádný bod, v posledních třech zápasech navíc chemici vstřelili jedinou branku. O motivaci je tak určitě postaráno. Skvělé výkony předvádějí v brankovišti jak Matej Tomek (17 zápasů, úspěšnost zásahů 91,20 %), tak Šimon Zajíček (8 zápasů, úspěšnost zásahů 92,91 %). Na čele týmové produktivity se drží David Kaše (8+15), v těsném závěsu za ním jeho bratr Ondřej Kaše (9+13). Nejlepším střelcem týmu je Petr Koblasa (10+7).

Vzájemné zápasy

První vzájemný zápas v této sezóně hraný 20. října na Zimním stadionu Ivana Hlinky ovládli přesvědčivě Chemici. Po vyrovnané první třetině se šlo do kabin za stavu 2:2. Ve druhé dvacetiminutovce ale Verva dokázala během pěti minut vstřelit hned čtyři branky! Dvakrát se trefil David Kaše. Na začátku třetí části už jen korigoval druhým gólem v zápase Dominik Lakatoš na konečných 6:3. Podobnou střeleckou potenci by Verva potřebovala i v nedělním zápase.