Z tábora domácích

Litvínovu se nepovedlo poslední utkání v Českých Budějovicích, Verva inkasovala jediný gól v utkání v samotném závěru.  „Bylo to hodně těžké utkání, určitě bych vyzdvihnul oba dva gólmany. Zajda tam několikrát chytil prázdnou branku a držel nás. Věděli jsme, že kdo dá první gól, tak zápas urve na svoji stranu," říkal po utkání litvínovský obránce Marek Baránek. Soupeř byl v první třetině jednoznačně lepší. Myslím si, že druhá třetina už byla vyrovnaná. Trošku jsme se dostali do hry. Ve třetí třetině byla otázkou, kdo dá branku, vyhraje utkání. Povedlo se to domácím, takže jsou to oni, kdo bere tři body," hodnotil hlavní trenér A-týmu Karel Mlejnek.

Chemici tak potřetí z pěti zápasů vyšli gólově naprázdno. I tak má ale Verva dva zástupce v první pětce kanadského bodování extraligy - Davida Kašeho s 23 body (8+15) a bratra Ondřeje s 22 body (9+13). Poslední tři zápasy odchytal Šimon Zajíček, který po sedmi utkáních drží skvělou úspěšnost 92,5 %. 

Vzájemné zápasy

Sparta je tradičním rivalem Litvínova, oba kluby v úterý odehrají 253. vzájemné utkání v nejvyšší české, resp. československé soutěži. Oba celky od startu sezóny 2022/2023 drží ve vzájemných duelech stoprocentní úspěšnost - Litvínov dokázal doma zvítězit třikrát a bral celkem 9 bodů, Sparta doma odehrála dva zápasy a také získala všechny body. Poslední výhra chemiků v O2 Areně se datuje do 25. února 2021, kdy Verva zvítězila 4:2.

V posledním vzájemném zápase před fantastickou fanouškovskou kulisou zvítězil domácí Litvínov, díky gólům Andreje Kudrny, Nicolase Hlavy, Janise Jakse a Petra Koblasy zvítězil 4:2. 

Sestřih 10. kola

Sparta je na druhém místě

Spartě patří v současné chvíli druhá příčka extraligové tabulky, s 46 body je o čtyři body před Vervou. V poslední duelu si poradila s Libercem, zástupci pražského "S" zvítězili 5:4. „ Hráli jsme jako tým, což nás dovedlo k vítězství. Slyšel jsem, že je Liberec doma velmi nepříjemný, což se potvrdilo. První třetinu začali velmi dobře a dělali nám svým forčekingem problémy, ale nakonec se nám podařilo srovnat a vyhrát," hodnotil utkání pro klubový web útočník Radek Mužík.

Utkání rozhodl pátým gólem Michal Řepík, který je zároveň nejproduktivnějším hráčem Sparty s 20 body (11+9) spolu s Romanem Horákem (6+14). Nejlepší trojici uzavírá Filip Chlapík s 19 body (7+12).