Zvedající se Motor

Jihočeští hokejisté po protrápeném měsíci říjnu zažívají o poznání veselejší období. Za minulý měsíc posbírali 12 bodů ze 30 možných. Zvítězili pouze dvakrát za tři body. Nejprve 1. 10. v Mladé Boleslavi a poté až po dlouhých třiceti dnech doma proti Plzni. Mezi tím stihli hned pětkrát remizovat, přičemž druhý bod uzmuli pouze Pardubicím, a třikrát prohrát.

Za poslední čtyři utkání ale prohráli pouze jednou. Doma porazili Kometu 5:2, Mladou Boleslav 3:2, poté padli 2:4 v Karlových Varech, ale v Liberci byli opět týmem, který po 60 minutách slavil. „Jsem rád, že jsme zlomili naši černou venkovní sérii. Paradoxně se nám dnes podařila druhá třetina, v tom jsme se ponaučili z Varů. Těší mě, že nám to dnes sedlo a konečně jsme dali více než tři góly. Tým si šel za vítězstvím, takhle bychom se venku chtěli prezentovat,“ pochválil své svěřence trenér Ladislav Čihák.

Nejlépe bodujícím hráčem Českých Budějovic je ostřílený matador Milan Gulaš (5+10). Nejlepšími střelci jsou útočník Adam Kubík (9) a obránce Jan Ordoš (8). Role brankářské jedničky připadá na Dominika Hrachovinu (90,72 % úspěšnost), který nastoupil do 16 utkání. Záda mu s doposud šesti starty kryje Jan Strmeň (90,98 % úspěšnost).

Verva zpět na vítězné vlně

Severočeši zapsali po třech prohrách dvě vítězství za sebou. Po prohře v Liberci (2:5) vyšel Litvínov dvakrát naprázdno i co se vstřelených branek týče. Nejprve padl poprvé na domácím ledě 0:2 s hradeckým Mountfieldem a poté 0:5 na ledě poslední Boleslavi. Tým se však skvěle nakopl vybojovaným vítězstvím za dva body ve třinecké Werk Aréně (3:2 pr.). Dobré rozpoložení pak předvedl doma fanouškům v pátečním severočeském derby.

Karlovy Vary byly v první třetině šťastnějším týmem a do kabin odcházely s vedením 0:2. Na počátku druhého dějství dokonce zvyšoval Koffer na 0:3. Poté ale přišla branková smršť domácích. Chemici nasázeli hned šest branek v řadě a utkání po skvělém týmovém výkonu naprosto zaslouženě zlomili na svou stranu. „My jsme to utkání začali docela slušně prvních osm minut, ale pak jsme nepokryli předbrankové prostory a soupeř nám utekl na 3:0. Druhou třetinu nás dostaly zpátky do zápasu přesilové hry, kdy jsme dali dva góly, dotáhli jsme soupeře, dostali jsme se tím trošku na koně a tým ukázal charakter a klobouk dolů před tím, jak se dokázal vrátit. Pak už jsme si dokázali výsledek podržet,“ hodnotil utkání asistent trenéra David Kočí.

Nejlépe bodujícím hráčem je David Kaše (8+15), který je zároveň druhým nejlépe bodujícím hráčem celé ligy. Nejlepším střelcem je s 10 zásahy Petr Koblasa. Za ním ale číhá hned několik dalších snajprů - Ondřej Kaše (9), David Kaše a Liam Kirk (8), Jindřich Abdul a Nicolas Hlava (7). Matej Tomek nastoupil do 16 utkání (91,10 % úspěšnost), Šimon Zajíček nastoupil do šesti utkání (91,67 % úspěšnost).

Poslední vzájemné utkání

V posledním vzájemném utkání zvítězil Litvínov 8. října doma 4:3. Dvakrát se trefil Lukáš Válek, tři asistence zaznamenal Liam Kirk.