Chemici dovezli body z Třince

Po nepovedené sérii tří porážek v řadě se Litvínov vrátil na vítěznou vlnu po utkání na mistrovském ledě ve Třinci. Svěřenci Karla Mlejnka zdolali Oceláře v prodloužení a z města ocele si tak odvezli dva body.  „Jsme rádi, že jsme vyhráli. Trochu nás mrzí, že jsme ve druhé třetině, kdy jsme měli dlouho obrovský tlak, nedali třetí branku. Možná to mohlo být za tři body, ale jsme samozřejmě rádi i za tohle," hodnotil utkání Petr Koblasa, který se zapsal do utkání druhou brankou Vervy.

Litvínov tak Třinec porazil podruhé v této sezóně.  Po velmi nepovedeném pátečním utkání jsme se soustředili na to, abychom tady dnes něco uhráli. Jsme nesmírně rádi, že se nám to povedlo, a to především díky výbornému vstupu do utkání a výbornou druhou polovinou druhé třetiny. Mrzí nás inkasovaná branka na 2:2 ve třetí třetině, ale jsme rádi, že jsme si vzali ten bonusový bod," říkal hlavní trenér A-týmu Karel Mlejnek.

V utkání zaznamenali dva body oba bratři Kašové, kteří i nadále vedou týmovou tabulku kanadského bodování. Mladší David si připsal dvě asistence a s 23 body (8+15) i nadále pronásleduje čelo extraligového bodování. Starší Ondřej má na kontě 9 branek a 12 asistencí, spolu s Petrem Koblasou je tak nejlepším střelcem chemiků.

Chybět bude zraněný Jaks

Po zranění Matúše Sukeľa, kterého zranění ve spodní části těla nepustí delší dobu do hry, se na litvínovské marodce objevil také Janis Jaks. Lotyšský reprezentant a nejproduktivnější bek chemiků utrpěl v zápase s Třincem zranění, kvůli kterému vynechá několik utkání. „Janis v zápase se Třincem utrpěl zranění v horní části těla. Bude nám chybět v řádu týdnů," říkal sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Vzájemné zápasy

Litvínov se s Karlovými Vary utkal v této sezóně jednou. V KV Areně si chemici po velmi dobrém výkonu dokráčeli pro zasloužené tři body za výhru 4:1, o góly se postarali Ondřej Jurčík, Marek Baránek, Janis Jaks a Petr Koblasa. 

Ve prospěch chemiků mluví také statistika z posledních deseti vzájemných extraligových duelů. Verva slavila výhru hned sedmkrát, třikrát byli úspěšnější hosté. V loňské sezóně zůstala domácí litvínovská statistika vyrovnaná - v prvním duelu chemici zvítězili 5:3, ve druhé polovině sezóny kapitulovali 1:2.

Sestřih utkání s Karlovými Vary

Z tábora Karlových Varů

Energie v současné chvíli okupuje osmé místo extraligové tabulky, na kontě mají karlovarští 31 bodů za 21 odehraných utkání více. Poslední zápas se uskutečnil na ledě KV Areny ve středu 22. listopadu, kdy domácí porazili českobudějovický Motor 4:2.  „Je to vydřené vítězství našeho týmu, protože první třetina šla jednoznačně za soupeřem. Neměli jsme pohyb, sebevědomí a hráli jsme málo na puku. Ve druhé třetině se to zlepšilo a podařilo se nám z protiútoků vzít vedení na naší stranu. Jednoznačně převážil utkání na naší stranu lídr našeho týmu, nejen v tomto klání, Dominik Frodl," říkal na tiskové konferenci trenér Václav Eismann.

Kromě skvěle chytajícího Frodla je tahounem Energie je slovenský útočník Dávid Gríger, který v posledních třech zápasech zaznamenal 7 kanadských bodů. Cítím se na ledě docela dobře. Hraju se skvělými spoluhráči, s Rachnou už to hrajeme nějaký ten pátek a je to výborný hokejista, takže super spolupráce. Teď k nám přišel Prochy, takový šikovný chlapec. Není to jen moje zásluha ale zásluha celé lajny a já mám to štěstí, že na konci slíznu tu smetanu. Samozřejmě jsem za to vděčný, musíme takhle pokračovat dále," říkal po utkání s Českými Budějovicemi.