Soupeř se letos trápí

Bruslaři se v letošní sezoně dost trápí. Z 18 odehraných kol urvali pouze 12 bodů, s nimiž sídlí na úplném dně tabulky. Na předposlední Vítkovice ztrácí čtyři body. Veselý není ani pohled na rozdíl ve skóre (-27). Všechny tyto statistiky donutily vedení sáhnout k výměně hlavního trenéra. Odstoupivšího Jiřího Kalouse nahradil bývalý trenér druholigového celku Pardubice B Richard Král.

Na domácí půdě padli boleslavští hned v sedmi z devíti duelů. Vyzráli pouze na Kometu Brno 6:3 a Karlovy Vary 1:0. Poslední domácí body urvali v pátém kole 27. září. Naposledy odehráli domácí utkání ve středu proti Hradci Králové, ve kterém padli 0:3. Nemůžu klukům upřít snahu, ale trápí nás koncovka. To se zase ukázalo, protože šance jsme si vytvořit dokázali, ale nedáme z nich gól. Nepomohli jsme si přesilovkou pět na tři, kterou jsme nesehráli zrovna nejlépe. Když už jsme se v ní dostali ke střele, tak jsme netrefili branku. Ve třetí třetině jsme měli další šance, kdy jsme gólmana trefovali ze strany do boku, kdy už ani nechytal. Udělali jsme pár chyb a soupeř je dokázal potrestat. První gól byl šťastným odrazem o nohu, druhý parádně trefené víko. Bohužel byl soupeř silný a konec už si pohlídal, ohodnotil své první odkoučované utkání po nástupu do funkce Richard Král.

Nejaktivněji bodujícím hráčem Boleslavi je slovenský reprezentant Róbert Lantoši (7+7).

Muži v masce, tedy Filip Novotný a Jan Růžička, se v brance střídají. Filip Novotný dosud nastoupil do 12 utkání, v nichž obdržel průměrně 2,97 branky na zápas (úspěšnost 90,14 %). Jan Růžička nastoupil do sedmi utkání, v nichž obdržel průměrně 3,02 branky na zápas (úspěšnost 89,47 %).

Z domácího tábora

Litvínov přečkal reprezentační pauzu na druhé příčce. Na vedoucí Pardubice ztrácí sedm bodů a na třetí Spartu má náskok jednoho bodu. Vervě se oproti skvělému startu do sezóny v posledních čtyřech utkáních příliš nedařilo. Porazila doma brněnskou Kometu 6:3, ale padla v Plzni 2:5, Liberci 2:5 a posledně také poprvé v sezoně na domácím ledě s hradeckým Mountfieldem 0:2.

Hostující celek skvěle podržel chytající Patrik Bartošák, který si připsal čisté konto. „My jsme se dnes připravovali na to, že Hradec Králové patří mezi nejaktivnější soupeře, ne-li je tím vůbec nejaktivnějším. K tomu ale patří hra v předbrankových prostorech na obou dvou stranách a tam byl dnes Hradec Králové lepší, dominantnější, vstřelil tam obě dvě branky. My jsme v předbrankovém prostoru na druhé straně byli málo a proto jsme si dnes bohužel ani jeden bod z utkání nezasloužili. Soupeř byl lepší, zasloužil si vyhrát,“ zhodnotil poslední vystoupení týmu trenér Karel Mlejnek.

Litvínov odehrál doposud sedm venkovních utkání, z nichž vybojoval osm bodů. Zvítězil v Brně, Karlových Varech a na nájezdy v Hradci Králové. Poslední tři venkovní utkání naopak nepřinesla ani jeden bod. Po prohře v Olomouci, Plzni a Liberci se naskýtá možnost zapsat výhru v Mladé Boleslavi.

Nejlépe bodujícími hráči jsou bratři David (8+13) a Ondřej (8+11) Kašovi, kterým zároveň patří třetí a čtvrté místo kanadského bodování ligy. Stejný počet branek má na kontě ještě Petr Koblasa.

Matej Tomek nastoupil do 14 utkání, ve kterých obdržel průměrně 2,62 branky na zápas (úspěšnost 91,59 %). Šimon Zajíček nastoupil do 4 utkání, ve kterých obdržel průměrně 2,52 branky na zápas (úspěšnost 92,37 %).

Poslední vzájemné utkání

Naposledy se celky střetly 29. září v šestém kole letošního ročníku.

Litvínov – Mladá Boleslav 5:2 (Kaše D., Abdul, Kudrna, Sukeľ, Kaše O. – Lantoši, Malát)