Litvínov byl v čele, ale přišla ztráta s Plzní

Po páteční výhře s Pardubicemi (4:1) se chemici vrátili do čela TELH po více než pěti letech. O první příčku v tabulce však vzápětí přišli po nedělním utkání s Plzní, kde na indiány nestačili a prohráli 2:5.  „Do utkání jsme, co se týká koncovky, vstoupily poněkud ledabyle a nehladově. To se promítlo a odrazilo do průběhu druhé třetiny. Dnešní utkání domácí zaslouženě vyhráli, protože si výhru vybojovali,“ hodnotil zápas hlavní trenér Karel Mlejnek.

Verva se po dvoubrankovém manku dotáhla díky gólu Ondřeje Kašeho, ani to však na plzeňský celek nestačilo a domácí "Škodovka" si výhru pohlídala.  „To, co tam mělo padnout, tam nepadlo. I když jsme měli dobré šance, tak je podržel brankář, který chytal výborně. Ve druhé třetině dali víc gólů, než my, dnes jsme bohužel bez bodu. Nic jiného bych v tom asi neviděl," reflektoval po zápase nejlepší střelec Vervy Ondřej Kaše.

Litvínov se tak vrátil na druhé místo extraligové tabulky. Na první Dynamo nově ztrácí opět jeden bod, chemici jsou druzí také v počtu vstřelených branek (56 gólů). Nejlepšími střelci černožlutých jsou Ondřej Kaše a Petr Koblasa shodně s osmi góly, bodování vévodí David Kaše s 18 body za 6 branek a 12 asistencí.

Vzájemné duely

Oba celky se utkaly již ve druhé polovině září, chemici tehdy vyloupili Winning Group Arenu a odvezli si domů všechny tři body. Dva góly vstřelil Jindřich Abdul, první extraligovou trefu si v Brně připsal také Liam Kirk. 

V domácích zápasech je statistika velice vyrovnaná - z posledních deseti vzájemných duelů hraných na severu Čech se pětkrát z výhry radovali černožlutí, stejný počet výher si ale odvezla i Kometa. Litvínov nicméně zvládl obě domácí utkání, Kometa v loňské sezóně nezískala na Zimním stadionu Ivana Hlinky ani bod (3:2, 5:1).

Po vlažném startu nabralo Brno formu

Start letošního ročníku nebyl pro Kometu ideální, brněnští prohráli první čtyři duely. Od té doby však svěřenci Jaroslava Modrého najeli na vítěznou vlnu, body nezískali pouze ve dvou zápasech z jedenácti. Naposledy si poradili Karlovými Vary, před domácím publikem slavili výhru 3:0.  „Odehráli jsme výborný zápas, byl to vynikající týmový výkon, který byl navíc podpořený jistým gólmanem. Jsme rádi za vítězství a těšíme se na další zápas," říkal Jaroslav Modrý na tiskové konferenci.

Nejlepším střelcem Brna je americký útočník Steve Moses, který se přesně trefil již sedmkrát. Vede zároveň i kanadské bodování týmu, s jedenácti body jsou společně s Jakubem Flekem (3+8) elitním duem brněnského celku.